Ez lett a férjem másik tortája, ugyanaz, mint a barackos, csak meggyel készült. A lap és a krém megtalálható az előző receptnél, csak a meggyet írom le.
Hozzávalók a meggyes részhez:
2 üveg meggybefőtt vagy kb. 60 dkg friss meggy
5 dl befőttlé / meggylé
cukor ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
40 g étkezési keményítő
A meggylébe teszem a cukrot, fahéjat, citromhéjat és az étkezési keményítőt, kis lángon folyton keverve besűrítem, majd beleteszem a meggyet is. Hagyom hűlni, időnként átkeverve.
A kekszes alapra kerül a túrós krém fele, erre jön vastag rétegben meggyes krém, majd a túrós másik fele. Ezt elsimítom és ide-oda teszek még egy-egy kanállal a meggyesből. Mehet a sima hűtőbe legalább egy órára, utána a karimát eltávolítom és díszítem egy citromfűlevéllel.
Én most két üveg befőttből készítettem, nem kellett az összes a tortához, megkapták a kiskukták a maradékot.
8 megjegyzés:
Hű azt a mindenit. Kérhetek? :)))
A barackos is gyönyörű volt, de ez a meggyes... Igencsak megdobogtatta a szívem.:)
Jaaj,végem, Nálad már meggyszezon van? Isteni finom lehet!:-))
Bianka persze, küldöm:)
Ms.Poppy ez kicsit karakteresebb is a meggytől és tényleg finom lett.
Andi ez még csak befőtt, bár az anyukám még rejteget a tavalyiból a fagyasztójában...
Jaj, elfelejtettem felköszönteni... Továbbítanád felé, hogy a jó Isten éltesse erőben, egészségben, békességben, boldogságban!:)
Szepy persze!!!
Nagyon gusztak ezek a gyumolcsos csodak es tutiiii hogy finiii(volt)!:)))A meggyeset bizti kiprobalom az az en kedvencem ;).Az en Kedvesem is az ilyen gyumolcsos tortakat - sutiket szereti,majd meglepem vele.:)Boldog mindenjot Parodnak!:)
Udv:Kata:)
Kata köszi, akkor a meggyessel mindketten jól jártok:) Férjemnek átadom.
Megjegyzés küldése