A spenótos palacsinta töltelékéhez is a natúr házi krémsajtot használtam.
A recept a Kifőztük magazin 3. számában is benne van.
Hozzávalók:
2 tojás
30 dkg liszt
2 dl tej
6 dl víz
1 dl olaj
fél teáskanál só
frissen őrölt bors
csipet őrölt szerecsendió
25 dkg friss spenót
töltelékek:
1.
25 dkg főtt füstölt sonka
2-3 evőkanál házi natúr krémsajt
só, bors ízlés szerint
2.
30 dkg házi natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyemzöld
só,bors ízlés szerint
3.
tejföl
10-15 dkg vegyes reszelt sajt
A palacsintatésztát a hozzávalókból kikeverjük, ha nagyon sűrű lenne, 2-3 evőkanál vízzel még hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat, ha nem teflon a sütőnk, akkor vékonyan olajozzuk, nehogy leragadjanak.
Elkészítjük a töltelékeket sorban. A főtt füstölt sonkát aprítóban krémesre keverjük a többi hozzávalóval. A natúr krémsajtot is elkeverjük az ízesítőkkel. A sonkakrémmel és a fűszeres sajtkrémmel megkenünk 4-4 palacsintát, feltekerjük.
A maradék 4-et megkenjük a tejföllel, megszórjuk sajttal és kendőformára hajtjuk. Tetejére is jusson a sajtból.
A palacsintákat ehetjük hidegen, vagy tálalás előtt átmelegítjük őket a forró sütőben 10 perc alatt.
Készülhet úgy is, hogy egymásra rakjuk a palacsintákat a különböző töltelékekkel kenve, tetejére csak sima palacsinta kerüljön. Sütőben átsütjük, tortaszerűen szeleteljük.
9 megjegyzés:
Fantasztikus ötlet a zöld tészta, én még csak nokedlit kevertem ki spenóttal, de látom, már a palacsinta sem fogja "megúszni":))
Igen, az is finom, a család spenótot nem evő része galuskaként hajlandó szemet hunyni felette:))
De jó pofa! Palacsintára még nem gondoltam zöldben (talán mert édesen szeretem :)), de végülis miért ne? Ki is fogom próbálni, köszi szépen az ötletet.
Csodálatos és remek ötlet. A vendégek ámulatba ejtése :)
Boci nagyon szívesen! Igen túl kell lépni a beidegződésen, hogy a palacsinta édes:)
Bianka köszönöm! Nagybátyám hüledezett is!
Ez valami gyönyörű!!! Gartula az ötlethez. Tervbe veszem a kipróbálását.
Jehudit köszönöm, remélem ízleni fog!
Nagyon guszta! Már szemeztem vele, amikor a Kifőztük-ben olvastam.Muszáj lesz kipróbálni :)
Ami köszönöm, jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés küldése