Oldalak

2010. május 25., kedd

Spenótos palacsinta



A spenótos palacsinta töltelékéhez is a natúr házi krémsajtot használtam.

A recept a Kifőztük magazin 3. számában is benne van.

Hozzávalók:

12 db palacsintához ( 30 cm átmérőjű palacsintasütőben)

2 tojás
30 dkg liszt
2 dl tej
6 dl víz
1 dl olaj
fél teáskanál só
frissen őrölt bors
csipet őrölt szerecsendió
25 dkg friss spenót

töltelékek:
1.  

25 dkg főtt füstölt sonka
2-3 evőkanál házi natúr krémsajt
só, bors ízlés szerint

2.

30 dkg házi natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyemzöld
só,bors ízlés szerint

3.  

tejföl
10-15 dkg vegyes reszelt sajt
 

A spenótot megpucoljuk, megmossuk és a rajta maradt vízzel egy kislábosban csak addig forgatjuk, míg összesik. Botmixerrel pürésítjük.
A palacsintatésztát a hozzávalókból kikeverjük, ha nagyon sűrű lenne, 2-3 evőkanál vízzel még hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat, ha nem teflon a sütőnk, akkor vékonyan olajozzuk, nehogy leragadjanak.
Elkészítjük a töltelékeket sorban. A főtt füstölt sonkát aprítóban krémesre keverjük a többi hozzávalóval. A natúr krémsajtot is elkeverjük az ízesítőkkel. A sonkakrémmel és a fűszeres sajtkrémmel megkenünk 4-4 palacsintát, feltekerjük.
A maradék 4-et megkenjük a tejföllel, megszórjuk sajttal és kendőformára hajtjuk. Tetejére is jusson a sajtból.
A palacsintákat ehetjük hidegen, vagy tálalás előtt átmelegítjük őket a forró sütőben 10 perc alatt.
Készülhet úgy is, hogy egymásra rakjuk a palacsintákat a különböző töltelékekkel kenve, tetejére csak sima palacsinta kerüljön. Sütőben átsütjük, tortaszerűen szeleteljük.

9 megjegyzés:

  1. Fantasztikus ötlet a zöld tészta, én még csak nokedlit kevertem ki spenóttal, de látom, már a palacsinta sem fogja "megúszni":))

    VálaszTörlés
  2. Igen, az is finom, a család spenótot nem evő része galuskaként hajlandó szemet hunyni felette:))

    VálaszTörlés
  3. De jó pofa! Palacsintára még nem gondoltam zöldben (talán mert édesen szeretem :)), de végülis miért ne? Ki is fogom próbálni, köszi szépen az ötletet.

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos és remek ötlet. A vendégek ámulatba ejtése :)

    VálaszTörlés
  5. Boci nagyon szívesen! Igen túl kell lépni a beidegződésen, hogy a palacsinta édes:)

    Bianka köszönöm! Nagybátyám hüledezett is!

    VálaszTörlés
  6. Ez valami gyönyörű!!! Gartula az ötlethez. Tervbe veszem a kipróbálását.

    VálaszTörlés
  7. Jehudit köszönöm, remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta! Már szemeztem vele, amikor a Kifőztük-ben olvastam.Muszáj lesz kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  9. Ami köszönöm, jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés