Oldalak

2010. június 23., szerda

Betyár zöldbableves


Ez volt a mai ebédünk, nagyon finom, laktató, szinte egytálétel. Bőven elég utána valami süti másodiknak.
Sok szeretettel küldöm Tündérnek!

Hozzávalók:
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 50 dkg zöldbab (tisztítva mérve)
  • 20 dkg főtt füstölt tarja
  • kis darab kolbász
  • 1 zöldpaprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 10 dkg tarhonya
  • 2 dl tejföl
  • só, pirospaprika ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, rádobom az aprított hagymát és a vékony csíkokra vágott tarját is. Sózom és kis tűzön párolom kb. 10 percig. Rádobom a  felvágott zöldbabot, az apró csíkokra vágott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Belenyomom a 2 gerezd fokhagymát, teszek bele 1 kávéskanál pirospaprikát és a karikára vágott kolbászt, jól átforgatom az egészet.
Felöntöm kb. 2-2,5 liter vízzel.(bőven lepje el)  Ha felforrt, beleszórom a tarhonyát, megsózom és kis lángon puhára főzöm az egészet. A tejfölt elkeverem legalább két merőkanál levessel és így öntöm vissza  a többihez. Felforralom és kész is van. Beleszórom a felaprított petrezselyemzöldet, és további tejföl kíséretében tálalom.
A recept eredetije Lajos Maritól származik.

11 megjegyzés:

  1. Tyűűűha, ez igen! Nagyon jó!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Na, mégegyszer:
    Ezt még én is lementem, nagyon jól néz ki! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Krisztina néha én is így vagyok, kell néha emlékeztető!

    Judith remélem ízleni fog nektek is!

    VálaszTörlés
  5. Azt a betyár mindenit, milyen finom lehet. Szeretem az ehhez hasonló leveseket

    VálaszTörlés
  6. Bianka:))) köszi, és most még nincs olyan hőség, hogy ne lehetne megenni.

    VálaszTörlés
  7. Ó, köszönöm szépen!!!!(Itt nyelek nagyokat ezen a késői órán:)))

    VálaszTörlés
  8. Tündér szívesen:) Mondjuk azért éjszakára nem ilyet kell enni:)

    VálaszTörlés