Ez volt a mai ebédünk, nagyon finom, laktató, szinte egytálétel. Bőven elég utána valami süti másodiknak.
Sok szeretettel küldöm Tündérnek!
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg zöldbab (tisztítva mérve)
- 20 dkg főtt füstölt tarja
- kis darab kolbász
- 1 zöldpaprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 dkg tarhonya
- 2 dl tejföl
- só, pirospaprika ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
A szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, rádobom az aprított hagymát és a vékony csíkokra vágott tarját is. Sózom és kis tűzön párolom kb. 10 percig. Rádobom a felvágott zöldbabot, az apró csíkokra vágott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Belenyomom a 2 gerezd fokhagymát, teszek bele 1 kávéskanál pirospaprikát és a karikára vágott kolbászt, jól átforgatom az egészet.
Felöntöm kb. 2-2,5 liter vízzel.(bőven lepje el) Ha felforrt, beleszórom a tarhonyát, megsózom és kis lángon puhára főzöm az egészet. A tejfölt elkeverem legalább két merőkanál levessel és így öntöm vissza a többihez. Felforralom és kész is van. Beleszórom a felaprított petrezselyemzöldet, és további tejföl kíséretében tálalom.
A recept eredetije Lajos Maritól származik.
Tyűűűha, ez igen! Nagyon jó!!!
VálaszTörlésDia köszi,tényleg jó:)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNa, mégegyszer:
VálaszTörlésEzt még én is lementem, nagyon jól néz ki! Köszi a receptet!
Krisztina néha én is így vagyok, kell néha emlékeztető!
VálaszTörlésJudith remélem ízleni fog nektek is!
Azt a betyár mindenit, milyen finom lehet. Szeretem az ehhez hasonló leveseket
VálaszTörlésBianka:))) köszi, és most még nincs olyan hőség, hogy ne lehetne megenni.
VálaszTörlésÓ, köszönöm szépen!!!!(Itt nyelek nagyokat ezen a késői órán:)))
VálaszTörlésTündér szívesen:) Mondjuk azért éjszakára nem ilyet kell enni:)
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésAmi köszönöm!
VálaszTörlés