Anyukám kertjéből érkezett két nagy kosár cseresznye, gyönyörű sötétpiros, hatalmas, ropogós szemek. Nem csak nyersen fogy, készülnek sütik is belőle. Ennek az alapja a tejfölös meggyes pite tésztája, kis változtatásokkal. Vékonyabb tésztát akartam, ezért arányosan csökkentettem a hozzávalókat, és a tej helyett citromlé került bele. Kakaót kihagytam, az a cseresznyéhez nekem most nem kellett.
Hozzávalók: 40 X 30 cm-es tepsihez
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 30 dkg tejföl
- 1/2 dl citromlé
- 15 dkg rétesliszt
- 15 dkg finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- kb.1,5 kg magozott cseresznye
A vajat a cukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverem, egyenként beleütöm a tojásokat is. Hozzáadom a citromlét, majd a tejfölt is, felváltva a liszttel. Belesimítom a tepsibe és megszórom a lisztbe forgatott cseresznyével. Kb. 30-35 perc alatt megsütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, utána vágom kockára.
11 megjegyzés:
Juj, de szép :)
A tejfölös variációt még nem készítettem, de nagyon puha szaftos lehet!:-))
Kipróbáltuk az általad javasolt Zselatin Fixet, a túrós hasábomhoz, tényleg szupi, köszönöm!:-))
Mandy köszönöm!
Andi én ezért szeretem, amit írtál, mert nem lesz száraz és nyögvenyelős! Örülök, hogy jól sikerült a Zselatin fixes süti, kicsit egyszerűbb vele dolgozni.
Hű gyönyörű. Én már készítettem tejfölöset és valóban isteni, hogy nem száraz
Nagyon guszta !
Annyira szeretem az ilyen pitéket! Nagyon guszta!!!
Bianka köszi, a tejföl csodákra képes:)
Mary köszönöm!
Csipet köszi, én is, nincs vele sok munka.
Nagyon guszta! Szeretem az ilyen sütiket!
Csibe köszönöm!
Isteni lehet, el fogom készíteni, az tuti!
Lekvároskukta érdemes, nagyon jó ez a tészta, szinte bármilyen gyümölcs jó bele!
Megjegyzés küldése