Nagylány kérésére készültek a bagettek, a szokásos kenyértésztából, kicsit több grahamliszttel. Formázása Limaránál megtalálható remek fázisképekkel.
Hozzávalók:
- 25 dkg öregtészta
- 250-280 ml víz
- 1 kávéskanál cukor
- 1 púpos teáskanál só
- csipet aszkorbinsav
- 2 evőkanál olaj
- 14 g friss élesztő
- 15 dkg Graham-liszt
- 35 dkg BL 80 liszt
- 2 evőkanál burgonyapehely
Három részre osztom, megformázom a bagetteket és egy sütőpapíros tepsire teszem. Hagyom megint duplájára kelni.
Előmelegítem a sütőt 210 fokra, aljába egy fémtálban vizet teszek. Bevágom néhány helyen a bagetteket, lespriccelem vízzel és kb. 30 perc alatt megsütöm.
Csodálatos
VálaszTörlésJaj de szépek!!!
VálaszTörlésCsodaszépek!
VálaszTörlésCsodásak!
VálaszTörlésKiskukta köszönöm!
VálaszTörlésWise Lady köszönöm!
Mary köszi, tudod aki Margitkánál tanult...
Szia Moha!
VálaszTörlésSzeretném felhívni a figyelmedet, hogy a Ráma Sütigyárba egy "Évica" nevű csaj feltette az epres kocka receptedet!!! Szóról szóra átmásolva és a te képeddel!!! Gondoltam szólok, hogy esetleg utána tudjál nézni.
http://www.sutigyar.hu/recept/epres_kremsajtos_kocka
Gizi nagyon köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy! Írok a sütigyárnak mindjárt.
VálaszTörlésNagylány kérésére ebben a hőségben bekapcsolod a sütőt! Le a kalappal! Igazi anya vagy!
VálaszTörlésMoha, ezek nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésKedves Névtelen! az ő kérésére lett bagett, de valamilyen kenyeret mindennap sütök, meleg ide, vagy oda, már 4 éve.
VálaszTörlésSzemirámisz köszönöm!