Oldalak

2010. június 14., hétfő

Grahamlisztes bagett


Nagylány kérésére készültek a bagettek, a szokásos kenyértésztából, kicsit több grahamliszttel. Formázása Limaránál megtalálható remek fázisképekkel.

Hozzávalók:
  • 25 dkg öregtészta
  • 250-280 ml víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 púpos teáskanál só
  • csipet aszkorbinsav 
  • 2 evőkanál olaj
  • 14 g friss élesztő 
  • 15 dkg Graham-liszt
  • 35 dkg BL 80 liszt
  • 2 evőkanál burgonyapehely
A hozzávalókat a dagasztógép táljába teszem, először csak 250 ml vízzel. Figyelem dagasztás közben, ha nagyon kemény a tészta, adok még vizet hozzá. Duplára kelesztem, közben félidőben egyszer átgyúrom.
 Három részre osztom, megformázom a bagetteket és egy sütőpapíros tepsire teszem. Hagyom megint duplájára kelni.
Előmelegítem a sütőt 210 fokra, aljába egy fémtálban vizet teszek. Bevágom néhány helyen a bagetteket, lespriccelem vízzel és kb. 30 perc alatt megsütöm.


10 megjegyzés:

  1. Kiskukta köszönöm!

    Wise Lady köszönöm!

    Mary köszi, tudod aki Margitkánál tanult...

    VálaszTörlés
  2. Szia Moha!

    Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a Ráma Sütigyárba egy "Évica" nevű csaj feltette az epres kocka receptedet!!! Szóról szóra átmásolva és a te képeddel!!! Gondoltam szólok, hogy esetleg utána tudjál nézni.

    http://www.sutigyar.hu/recept/epres_kremsajtos_kocka

    VálaszTörlés
  3. Gizi nagyon köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy! Írok a sütigyárnak mindjárt.

    VálaszTörlés
  4. Nagylány kérésére ebben a hőségben bekapcsolod a sütőt! Le a kalappal! Igazi anya vagy!

    VálaszTörlés
  5. Moha, ezek nagyon szépek lettek!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Névtelen! az ő kérésére lett bagett, de valamilyen kenyeret mindennap sütök, meleg ide, vagy oda, már 4 éve.

    Szemirámisz köszönöm!

    VálaszTörlés