Nálam barackos, szedres és epres készült.
Hozzávalók:
- natúr joghurt
- méz vagy cukor ízlés szerint
- friss / fagyasztott gyümölcs vagy házi lekvár
A natúr házi krémsajtnál leírt módon kicsurgatom a joghurtot jó sűrűre. Általában este beteszem a hűtőbe és másnap készítem el.
A sűrű joghurthoz kézi habverővel mézet keverek, és hozzáteszem a botmixerrel kicsit megdolgozott gyümölcsöt.(Málna esetén erre nincs szükség.) Aki szereti tehet még hozzá egészben hagyott gyümölcsöt is.
Ha nagyon sűrűnek ítélem, akkor keverek bele egy kevés sima joghurtot.
A sárgabarackos az Anyukám lekvárjával készült, ilyenkor beleszámítom a lekvár édességét, kevesebb méz kerül bele.
A kicsurgatásos módszerrel elérhető a krémes, sűrű joghurt állag, amit a boltinál a különféle adalékanyagokkal oldanak meg.
Jaj de szépek! Házi dolgok sokkal jobbak mint a bolti! Elvehetek egy pohárral?
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki! :)
VálaszTörlésJoghurtot igaz még nem, de saját ízesítésűt szoktam készíteni a gyerkőcöknek, valóban sokkal finomabbak, eredetibbek, mint a gyáriak.
Nagyon szépek és egészségesek. Kérhetek :)))
VálaszTörlésEn is ,en is akarok!!!:)Nagyon gusztak!Jo es egeszseges ,tuti kiprobalom!:)Ja es a tegnapi raffaellokra visszaterve...aaaaaaah nagyon finomak lettek!Koszi a recit!Viszem a joghurtokat is:):):)
VálaszTörlésSzep hetveget:)
Udv:Kata:)
Stipi-stopi a középső!!!!:)
VálaszTörlésCsipetkém a joghurtot még én sem itthon készítem, bár házi tejből ki fogom próbálni egyszer...
VálaszTörlésBianka köszi, röpítem:)
Kata örülök, hogy ízlett a raffaello! Jó pihenést nektek is!
K
Másik Kata viheted, azt a gyerekek közül csak egy díjazza, meg a férjem:)
VálaszTörlésJaj de jól néznek ki. Én meggyeset szoktam késziteni (saját magamnak) őszibarackosat meg az életem párjának :))) (sajnos az eperrel még mindig nem vagyunk jóbarátok, s az aprómagvak sem tesznek jót) ilyenkor "pityergek" is egy kicsit, de csak úgy, hogy senki se vegye észre :)) A barackosat azért elvittem :)))
VálaszTörlésÉppen most hülnek a vacsorához valók.
Viki ha átszűrnéd az eperpürét egy nagyon sűrű szűrőn? Akkor sem ehetnél belőle?
VálaszTörlésDe jó! Épp Szepykét kérdeztem pár hete,h lehet házi joghurtot készíteni,mert az aromákból meg céklalevekból elegem van. Ivójoghurtra is van tipped? annyira szép színei lettek!
VálaszTörlésRéka ha az ilyen módon elkészített gyümölcsjoghurtodat "visszahígítod" sima joghurttal, illetve tejjel a megfelelő állagúra,akkor ivójoghurtod lesz!
VálaszTörlésMoha, bolti tejből is simán működik, nekem sincs tehenem :)
VálaszTörléshttp://okostojas.blog.hu/2007/06/26/joghurt_hazilag
t3v köszi, megnézem! Mondjuk egy kis utánjárással tudnék házi tejet venni.
VálaszTörlésÉn itthon csinálok joghurtot. 1l tej, 1 pohár joghurt és egy kanál tejpor. Nyolc óra alatt a joghurt készítőben tökéletes.
VálaszTörlésGyümölcsöt megaszalom, majd a friss joghurtba teszem apróra vágva. Egy napra megy a hűtőbe. Édesítőszer nem kell. A házi joghurt nem savanyú, az aszalt gyümölcs sem. A gyümölcs megszívja magát, színt ad a joghurtnak, és megpuhul. Krémes finomság lesz belőle.
Ez a módszer is jó lehet :)
VálaszTörlés