Oldalak

2010. június 15., kedd

Joghurtos citromfagylalt


Szembejött velem Móni citromfagylaltja, Csipet is ilyet készített a Kifőztük 4. számában, és nálunk is szereti mindenki. Ez tényleg gyorsan kész, mivel minden alkotóeleme hideg, csak keverés, aztán fagylaltgép.

Hozzávalók:
  • 1 nagy doboz joghurt  (500g)
  • 1 dl citromlé 
  • porcukor ízlés szerint
  • reszelt citromhéj
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 dl limoncello likőr 
A tejszínt habbá verem a porcukorral, belekeverem a joghurtot, limoncellót, citromlét és héjat. A fagylaltgépbe töltöm és fél óra múlva már kanalazzuk is. Ha a kész fagylaltot lefagyasztom, akkor nagyon kemény lesz, ezért tálalás előtt fél órával átteszem a sima hűtőbe, így gombócolható.

utóirat: joghurt helyett tejföllel is nagyon finom!

10 megjegyzés:

  1. Köszi Móni, a tiedről olyan gyönyörű volt a fotó,hogy muszáj volt elkészítenem!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta. Igazán hűsítő

    VálaszTörlés
  3. Bianka köszi, jól is esett a nagy melegben:)

    VálaszTörlés
  4. Szép és friss és mmm! :)
    Én pont a kanalazás miatt nem teszek bele annyi jogit, türelmetlen a banda, nagyon rondán tudnak nézni, ha olvasztgatásra kell várniuk. :D

    VálaszTörlés
  5. Csipet nálunk is, de kivárják:) Kipróbáltam tejföllel, úgy is mennyei lett!

    VálaszTörlés
  6. Pont citromfagyit terveztem, én is ki fogom próbálni, köszi!
    Nincs véletlen jó oroszkrém torta recepted? Nagymamámnak lesz hétfőn a szülinapja, és az a kedvence.
    Bocsi a kívánságlistáért :)

    VálaszTörlés
  7. Próbáld ki Bon-bon, ízleni fog! Megy a recept emilben neked!

    VálaszTörlés
  8. Juj de jó, köszönöm! Megcsinálom és referálok!

    VálaszTörlés