Még tart a három napja szedett eperből, és Szepy már régóta mondja, hogy a pavlovát feltétlenül ki kell próbálnom. Nem lett olyan szép, mint az övé, mert túl nagy körbe kentem a habot, de ízre tökéletes!
Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- csipet só
- 30 dkg cukor (finom szemcséjű)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál citromlé / ecet
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- eper
A fehérjét a csipet sóval habbá verem, kanalanként adom hozzá a cukrot, azzal is tovább verve.
Végül a keményítőt és a citromlét is beleteszem. A habból egy nagy kört formálok a tepsire és kb. 30 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom kihűlni.
A tejszínt a cukorral, vaníliával habbá verem és a tortára halmozom, tetejét kirakom az eperrel.
Moha olyan jó hozzád jönni mindig valami gyönyörűséget találok! Nagyon szép lett!
VálaszTörlésMary aranyos vagy, köszönöm!
VálaszTörlésSzívesen! Megsütöttem a napi kenyeret gondoltam, hogy utána sütők még valamit abból nem lett semmi.Teljesen átmelegedett a konyha !
VálaszTörlésMary én még most fogom a második kenyeret sütni, mert az első elfogyott a bográcsozáshoz:) Nálam is szauna van a konyhában.
VálaszTörlésImádjuk. Idén még nem készült, de iparkodom.
VálaszTörlésMóni kitört a vakáció, időd, mint a tenger:))
VálaszTörlésGyönyörűséges!:-))
VálaszTörlésHúúú ez gyönyörű! Még sosem csináltam Pavlovát, de mindenképp ki fogom próbálni, mert nem a semmiért söpör végig a blogokon a pavlova őrület! :-) Imádom az epret, Viva la Epres Pavlova! :-)
VálaszTörlésAndi köszönöm!
VálaszTörlésPanna amíg van eper gyorsan készítsd el, aztán meg ribizlivel, meggyel, szederrel, bármilyen savanykás gyümölcs jó hozzá!
Nekem most jön a kalács sütés, kicsit kihűlt a konyha most újra befűtöm!
VálaszTörlésMary :))
VálaszTörlésNagyon szép.Össze kellene szedni a bátorságom egy pavlovához{meg sok egyéb mindenhez:-)}
VálaszTörlésCsodaszép!
VálaszTörlésÉn leragadtam a kakaós változatnál, de egyszer elkészítem így is. (Még győzködöm magam... :D)
Gyönyörű, és annyira kéreti magát a hasamba :)
VálaszTörlésBelly köszönöm! Ehhez nem kell sok bátorság, inkább csak édességkedvelő család:)
VálaszTörlésCsipet köszi, azt is ki fogom próbálni, most már kíváncsi vagyok arra is.
Bianka köszönöm, kicsilány is ezt mondta nálunk, ette vacsorára-reggelire:)
Yes, mondtam, mondtam, mondtam, hogy rabul ejti az embert!:))) Gyönyörűűűűűűű lett!
VálaszTörlésSzepy igazad volt, majd következik a csokis is!
VálaszTörlésJut eszembe, ez nem olyan szép, mint az enyém????
VálaszTörlésEz sokkal szebb!
Szepy:))
VálaszTörlésElkészítettem, de nem tudom, hogy ilyen kell-e legyen. Ugyan nagyon finom volt, de a belseje teljesen puha hab volt. Mintha a madártejnek a galuskáit enném. Bő fél órát sült. Ez így jó?
VálaszTörlésRita ez kívül ropogós, belül ragacsos kell, hogy legyen. Esetleg hagyhatod legközelebb egy kicsit tovább sülni-száradni. A sütők nem egyformák, nekem gázsütőm van, a legkisebb hőfokon sült, ennyi kellett neki, de lehet, hogy nálad több idő kell.
VálaszTörlés