Felhőlány és Csibe hugija is megsütötte, gondoltam akkor biztos finom lehet. Volt egy kis tálkányi ribizlim is éppen, előkaptam a júniusi NL Konyhát és elkészítettem én is. Finom, nem túl édes a túrós rész, és nagyon illik hozzá a kakaós linzer alap, meg a savanyú gyümölcs.
Hozzávalók:
tésztához:
- 22 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 7 dkg porcukor
- 14 dkg vaj
- 1 tojás
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 citrom héja reszelve
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 tojás
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg liszt
- kb.20 dkg ribizli
- 1 csomag piros tortazselé (nálam 1 zacskó Alsa málnás gyümölcszselé)
A töltelékhez valókat egy tálban a botmixerrel krémesre keverem és a tésztára töltöm. 170 fokon kb. 50-60 percig sütöm. Hagyom kihűlni, majd a tetejére szórom a ribizlit és leöntöm a zacskó lévő leírás szerint elkészített zselével. Hűtőbe teszem, míg a zselé megszilárdul.
25 megjegyzés:
Jaaj, egyik csajnál gusztább, mint a másiknál:-))
Azt hiszem nem sok választásom van, ez tuti lesz nálunk is a hétvégén!:-))
Nagyon gyönyörű!! Biztos pont annyira finom is!!!
Andi kb. 15 perc munka van vele és nagyon finom!
Ginko köszi, ez tényleg olyan finom is:)
Csodás.
Jaj Gyönyörű és úgy irigyellek, mert én joghurtos változatot készítettem és nem maradt elég ribizlim, így a teteje elég gáz és kopasz a zselében
Hello Moha ,
Mar szaz eve, hogy nem irtam,pedig mindig nezlek amm csak nem volt idom!:( :)Jajj olyan guszta minden es a citromfagidat is megcsinaltam,naggggyon tutkooo lett!!!!Kosziii.(foleg azert is, mert itt nem lehet kapni)!Ez a turotota is nagyon jol nez ki es csabito,csak kar hogy itt nem kapok ribizlit pedig imadom.:)De attol meg majd mas gyumivel megcsinalom.En Csibenek a sajttortajat probaltam ki szamocaval(mert nallunk most jon a szezonja :) ).Ajanlom Neked es persze mindenkinek ,hogy probalja ki mert nagyon nagyon fiiiinom!Kb olyan mint a New York Style Cheesecake nyami.:)Most megyek eszem egy gomboc Moha fele jo kis citromfagyit!:)Kozben meg gyonyorkodom a recikben!:)O ja a levelndulas kepek csodasak!!!Koszonjuk turelmes gyermekednek!:)
Udv:Kata:)
Notburga köszönöm!
Bianka jó az úgy is, pont a ribizliből nem kell mindenhova,elég "dísznek" is:)
Kata ez ribizli helyett bármilyen más gyümölccsel is finom lesz,meg a hozzá illő zselével.
Halkan megsúgom neked én nem szeretem a sajttortát..Ö
Kata folytatás: örülök, hogy ízlett a citromfagyi, jó kis frissítő! Leányzónak átadom a dícséretet a fotókért:)
Ohhh hát ez gyönyörűséges!!!
Panna köszönöm!
Nagyon szép lett,...és most megint úgy megenném :)
Csibe köszi, én sütöm ma is újra,csak meggy lesz a tetején:)
Hát ez fantasztikusan néz ki, és biztos, hogy finom is! Recept mentve!
Csak tudnám,hogy mikor fogom megsütnie ezt a sok elmentett receptet? :))
Szemirámisz köszi, ez a helyzet nálam is, két iratpapucs tele van a mentett és kinyomtatott receptekkel!
Erre nem lehet mást mondani, mint azt, hogy tökéletes. :)
Külső, belső adottságait tekintve nyerő nálam.
Raindrop köszönöm, tényleg jók együtt az ízek.
Nagyon szép lett! És ugye milyen finom? Tökéletes a kakaós alappal a ribizli savanykássága...
Elkészítettem a levendulás fagyidat, az is valami mesésen krémes! Köszönöm szépen! :))
annyira guszta, mostanában biztos nem készül el, búcsú volt,anyu sütött :)
Felhőlány köszi, nagyon finom, pedig én nem vagyok oda a sült túrótortákért.
Kinga sebaj, jó lesz ez málnával, vagy meggyel is, esetleg fagyasztott ribizlivel!
Szia! Én is elkészítettem, és nagyon jól sikerült, annyi, hogy a töltelék nekem nem elég édes, de ezt a következő sütésnél orvosolni fogom =) Köszi a receptet!
Evi
Evi nagyon örülök, hogy jól sikerült! A töltelék édességét valóban a családhoz kell igazítani, de ha édesebb gyümölcs kerül a tetejére, akkor talán elég így is.
Szia! Mindig mikor linzertésztával próbálkozom, nem tudom, hogy áll össze a tészta, ezt az összemorzsolós dolgot sem értem, nekem egy kis víz vagy tej nélkül nem megy. A vajat meg kell olvasztani vagy hidegnek kell lennie? Köszi előre is!
Kedves Névtelen! Semmi gond, ha teszel bele egy-két kanál hideg vizet, az nem ront rajta!
A szárazakat összekevered, a jéghideg vajat kockára vágva hozzáadod, majd gyorsan az ujjbegyeiddel elmorzsolod benne és utána a tojást beleütve (elkeverve két ek. hideg vízzel) tésztává gyúrod össze. Nem kell sokáig gyötörni, ne olvadjon meg benne a vaj a kezed melegétől.
Kedves Moha!Ismét tőled lopok:)Gyönyörűek, amiket csinálsz!
Lenne ehhez a sütihez egy kérdésem:mikor és, hogy kell kiszedni a formából?
Üdv:Csibe
Csibe emlékeim szerint ezt teljesen kihűlve szedtem ki, másként nem megy. Úgy viszont kivehető, akár egyben is, akár akkor ha az első szeletet már kivágtad belőle. A tészta elég kemény, ha óvatosan alányúlsz egy lapáttal, akkor menni fog.
Megjegyzés küldése