2010. július 7., szerda

Csokoládéfagylalt


Kiindulás megint a fehércsokoládés alap, ez kapott még plusz tejszínt, csokoládét és kakaóport. Jó hír, hogy ez is fagyigép nélkül készülhet!

Hozzávalók:
  • 6 dl tejszín
  • 1 tubus cukrozott sűrített tej ( 170 g )
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rum ( ez elmaradhat)
A tejszínt, a tojássárgákat, és a sűrített tejet kézi habverővel folyton keverve, kis lángon besűrítem. Leveszem a tűzről és beletördelem a fehér csokoládét, az étcsokoládét és hozzáadom a kakaóport, meg a rumot is. Addig keverem, amíg a csokoládé elolvad, ezután vízfürdőben kihűtöm. Hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap reggel a sűrű csokoládés krémet a robotgép habverőjével, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verem. Ha rögtön szeretnénk enni, akkor lehet a fagyigépre bízni. Ha ráér, akkor dobozba teszem és a mélyhűtőben megfagyasztom.
A dobozt tálalás előtt fél-egy órával átteszem a sima hűtőbe, így tökéletesen gombócolható, krémes fagyit kapok.

17 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ó, nyami :) Ilyet biztosan fogok csinálni, esetleg megbolondítva egy kis kandírozott naranccsal.

Limara írta...

Jól esne most!:))

Moha írta...

Mandy, akkor reszelt narancshéjat, és ha van, narancslikőrt tegyél bele!

Limara küldöm:)

Mónika írta...

Szuper!:))

Gyöngyi írta...

Mentettem a címet, nincs fagyigépem, a Férjem csokiimádó, ezt a receptet nekem találták ki, ki fogom próbálni!
Köszönöm, hogy megosztottad velem is!

Moha írta...

Móni köszi!

Gyöngyi nagyon szívesen, remélem sikert aratsz vele!

Bianka írta...

Nagyon szép sötét színe van. Igazán guszta

Csibe írta...

Ó, de szép!

Kata írta...

Én is hasonlót terveztem hétvégére egy gyümölcsös mellé:) Nagyon szuperül néz ki!

lúdanyó írta...

De jó lett! Ezt ki kell próbálnom nekem is :)

Moha írta...

Bianka köszi, megrögzött csokiimádók még tehetnek bele kakaóport:)

Csibe köszönöm!

Kata köszi, jó lesz!

Lúdanyó köszi, remélem ízlik majd nektek is!

Névtelen írta...

Szia!
szerintem is szuper lehet, én is ki szeretném próbálni. Csak lenne egy kérdésem. Te hányszor kevered át amíg kifagyasztod, mert én még "kezdő fagyis" vagyok, és több helyen azt olvastam, hogy arra szükség van. Szerinted is?

Köszi!
Mariann

Moha írta...

Mariann ezt egyszer sem kell átkeverni! Nagyon sűrű, kemény hab lesz belőle, amikor másnap felvered, ezért a fagyasztás során sem ülepedik, vagy válik szét, nincs szükség kevergetésre.
A többszöri átkeverés a "vizesebb" joghurtos, vagy a sorbet típusú fagyik esetében kell, hogy ne legyenek óriás jégkristályok benne.

Névtelen írta...

Köszi a villámgyors reagálást! Mindenképpen kipróbálom.
Mariann

Moha írta...

Mariann nagyon szívesen:)

Névtelen írta...

Kipróbáltam a receptet, nagyon jó! Köszi.

Moha írta...

Kedves Névtelen nagyon örülök és szívesen!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...