Oldalak

2010. július 7., szerda

Csokoládéfagylalt


Kiindulás megint a fehércsokoládés alap, ez kapott még plusz tejszínt, csokoládét és kakaóport. Jó hír, hogy ez is fagyigép nélkül készülhet!

Hozzávalók:
  • 6 dl tejszín
  • 1 tubus cukrozott sűrített tej ( 170 g )
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rum ( ez elmaradhat)
A tejszínt, a tojássárgákat, és a sűrített tejet kézi habverővel folyton keverve, kis lángon besűrítem. Leveszem a tűzről és beletördelem a fehér csokoládét, az étcsokoládét és hozzáadom a kakaóport, meg a rumot is. Addig keverem, amíg a csokoládé elolvad, ezután vízfürdőben kihűtöm. Hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap reggel a sűrű csokoládés krémet a robotgép habverőjével, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verem. Ha rögtön szeretnénk enni, akkor lehet a fagyigépre bízni. Ha ráér, akkor dobozba teszem és a mélyhűtőben megfagyasztom.
A dobozt tálalás előtt fél-egy órával átteszem a sima hűtőbe, így tökéletesen gombócolható, krémes fagyit kapok.

17 megjegyzés:

  1. Ó, nyami :) Ilyet biztosan fogok csinálni, esetleg megbolondítva egy kis kandírozott naranccsal.

    VálaszTörlés
  2. Mandy, akkor reszelt narancshéjat, és ha van, narancslikőrt tegyél bele!

    Limara küldöm:)

    VálaszTörlés
  3. Mentettem a címet, nincs fagyigépem, a Férjem csokiimádó, ezt a receptet nekem találták ki, ki fogom próbálni!
    Köszönöm, hogy megosztottad velem is!

    VálaszTörlés
  4. Móni köszi!

    Gyöngyi nagyon szívesen, remélem sikert aratsz vele!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép sötét színe van. Igazán guszta

    VálaszTörlés
  6. Én is hasonlót terveztem hétvégére egy gyümölcsös mellé:) Nagyon szuperül néz ki!

    VálaszTörlés
  7. De jó lett! Ezt ki kell próbálnom nekem is :)

    VálaszTörlés
  8. Bianka köszi, megrögzött csokiimádók még tehetnek bele kakaóport:)

    Csibe köszönöm!

    Kata köszi, jó lesz!

    Lúdanyó köszi, remélem ízlik majd nektek is!

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    szerintem is szuper lehet, én is ki szeretném próbálni. Csak lenne egy kérdésem. Te hányszor kevered át amíg kifagyasztod, mert én még "kezdő fagyis" vagyok, és több helyen azt olvastam, hogy arra szükség van. Szerinted is?

    Köszi!
    Mariann

    VálaszTörlés
  10. Mariann ezt egyszer sem kell átkeverni! Nagyon sűrű, kemény hab lesz belőle, amikor másnap felvered, ezért a fagyasztás során sem ülepedik, vagy válik szét, nincs szükség kevergetésre.
    A többszöri átkeverés a "vizesebb" joghurtos, vagy a sorbet típusú fagyik esetében kell, hogy ne legyenek óriás jégkristályok benne.

    VálaszTörlés
  11. Köszi a villámgyors reagálást! Mindenképpen kipróbálom.
    Mariann

    VálaszTörlés
  12. Kipróbáltam a receptet, nagyon jó! Köszi.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Névtelen nagyon örülök és szívesen!

    VálaszTörlés