Kiindulás megint a fehércsokoládés alap, ez kapott még plusz tejszínt, csokoládét és kakaóport. Jó hír, hogy ez is fagyigép nélkül készülhet!
Hozzávalók:
- 6 dl tejszín
- 1 tubus cukrozott sűrített tej ( 170 g )
- 3 tojássárgája
- 5 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg étcsokoládé
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum ( ez elmaradhat)
Másnap reggel a sűrű csokoládés krémet a robotgép habverőjével, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verem. Ha rögtön szeretnénk enni, akkor lehet a fagyigépre bízni. Ha ráér, akkor dobozba teszem és a mélyhűtőben megfagyasztom.
A dobozt tálalás előtt fél-egy órával átteszem a sima hűtőbe, így tökéletesen gombócolható, krémes fagyit kapok.
Ó, nyami :) Ilyet biztosan fogok csinálni, esetleg megbolondítva egy kis kandírozott naranccsal.
VálaszTörlésJól esne most!:))
VálaszTörlésMandy, akkor reszelt narancshéjat, és ha van, narancslikőrt tegyél bele!
VálaszTörlésLimara küldöm:)
Szuper!:))
VálaszTörlésMentettem a címet, nincs fagyigépem, a Férjem csokiimádó, ezt a receptet nekem találták ki, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy megosztottad velem is!
Móni köszi!
VálaszTörlésGyöngyi nagyon szívesen, remélem sikert aratsz vele!
Nagyon szép sötét színe van. Igazán guszta
VálaszTörlésÓ, de szép!
VálaszTörlésÉn is hasonlót terveztem hétvégére egy gyümölcsös mellé:) Nagyon szuperül néz ki!
VálaszTörlésDe jó lett! Ezt ki kell próbálnom nekem is :)
VálaszTörlésBianka köszi, megrögzött csokiimádók még tehetnek bele kakaóport:)
VálaszTörlésCsibe köszönöm!
Kata köszi, jó lesz!
Lúdanyó köszi, remélem ízlik majd nektek is!
Szia!
VálaszTörlésszerintem is szuper lehet, én is ki szeretném próbálni. Csak lenne egy kérdésem. Te hányszor kevered át amíg kifagyasztod, mert én még "kezdő fagyis" vagyok, és több helyen azt olvastam, hogy arra szükség van. Szerinted is?
Köszi!
Mariann
Mariann ezt egyszer sem kell átkeverni! Nagyon sűrű, kemény hab lesz belőle, amikor másnap felvered, ezért a fagyasztás során sem ülepedik, vagy válik szét, nincs szükség kevergetésre.
VálaszTörlésA többszöri átkeverés a "vizesebb" joghurtos, vagy a sorbet típusú fagyik esetében kell, hogy ne legyenek óriás jégkristályok benne.
Köszi a villámgyors reagálást! Mindenképpen kipróbálom.
VálaszTörlésMariann
Mariann nagyon szívesen:)
VálaszTörlésKipróbáltam a receptet, nagyon jó! Köszi.
VálaszTörlésKedves Névtelen nagyon örülök és szívesen!
VálaszTörlés