Nagyon krémes és finom mákfagylalt, sok citromhéjjal és csipet fahéjjal, fagylaltgép nélkül!
Kiindulás a levendulafagylalt alapja volt, továbbgondolva egy kicsit...
Hozzávalók:
- 6 dl tejszín
- 3 tojássárga
- 1 tubus cukrozott sűrített tej ( 170 g )
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 10 dkg darált mák
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
Másnap reggel a mákos krémet a robotgép habverőjével, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verem. Innen két lehetőség van. Ha rögtön szeretnénk enni, akkor lehet a fagylaltgépre bízni. Ha ráér, akkor dobozba teszem és a mélyhűtőben megfagyasztom.
A dobozt tálalás előtt 1 órával átteszem a sima hűtőbe, így tökéletesen gombócolható, krémes fagylaltot kapok.
Jaj de jól néz ki. Rajtam kívül senki se szereti a mákot!
VálaszTörlésIstenien néz ki és nagyon szeretem. Fő erénye, hogy nem kell fagyigép, mert nincs
VálaszTörlésMary akkor jó sok jut neked:)
VálaszTörlésBianka köszi, igyekszem a fagyigép nélküliekre is gondolni!
Moha nem, mert csak magamnak nem csinálok! :)
VálaszTörlésMary amennyit sütsz-főzöl nekik, igazán lehetne egy kis különbejáratú fagyid:)
VálaszTörlésMoha de már magamnak nincs kedvem! :) Amúgy a héten volt olyan amit én szeretek. Próbálok lazítani hétfőig.
VálaszTörlésMary az más, a lazítás is jó, nemcsak a fagyi.
VálaszTörlésEz bizony nagyon szupi! Most csak velem van a baj, én is lazítok ezerrel, pedig hogy vágyom már egy kis fagyira !
VálaszTörlésViki én is lazítok, ezért nem főztem, viszont van 4 féle fagylalt:))
VálaszTörlésMoha ugye a fagyi gyorsabb mint a főzés?
VálaszTörlés:)
Mary lényegesen:))
VálaszTörlésOsztozom Mary véleményében. Egy gyors fagyira mindíg kapható vagyok.
VálaszTörlésMóni, akkor ezt próbáld ki:)
VálaszTörlésImádom a mákfagyit :)
VálaszTörlésMandy én is. Mondjuk szerencsére a család többi tagja is:)
VálaszTörlésNa ez az, amit nem szabad kihagynom! :)) Köszönet a receptért, vittem! :)
VálaszTörlésFelhőlány ez mákrajongóknak kötelező!
VálaszTörlésNAGYON FINOM A FÉRJEM A TESTEMRŐL HABZSOLT
VálaszTörlésKedves Névtelen, örülök, hogy ilyen sikered volt!
VálaszTörlésKedves Moha!
VálaszTörlésItt a tejszín milyen tejszín? Főzőtejszín vagy habtejszín, vagy valami egészen más? Nagyon jónak ígérkezik a recept, mindenképp ki szeretném próbálni...
Kedves névtelen, minden esetben sima habtejszínt használok. 30%-os vagy magasabb zsírtartalommal.
VálaszTörlésRemélem ízleni fog a fagyi!
Kedves Moha!
VálaszTörlésKöszönöm a villám választ!
Nagyon szívesen!
VálaszTörlés