Több éve sütöm ezt a fajta ribizlis kockát, még E.Margit oldalán tanultam, Limara hugicájától. Eddig egy közepes méretű tepsiben készült, most viszont átdolgoztam a kapcsos oldalú tepsire.
Így elég nagy adag lesz belőle, népesebb vendégseregnek is elég.
Hozzávalók: 38 x 25 cm-es tepsihez
a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál víz
- 6 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál sütőpor
- 24 dkg liszt
- 24 dkg cukor
- 6 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél rúd vanília kikapart belseje
- 60 dkg leszemezett ribizli
- 20 dkg porcukor
- 6-8 evőkanál citromlé
- 10-15 dkg leszemezett ribizli
A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a keretes tepsibe sütőpapírt teszek.
A tészta hozzávalóit elfelezem, két lapot sütök külön-külön. 3 egész tojást 12 dkg cukorral a robotgéppel nagyon habosra keverek, belecsurgatom a 3 evőkanál vizet és a 3 evőkanál olajat is. A 12 dkg lisztet ( benne 1 kk. sütőpor ) kézi habverővel óvatosan hozzávegyítem. A tepsibe simítom és kb. 10-12 perc alatt megsütöm.
Kicsúsztatom a sütőpapírral együtt, hűlni hagyom. A tepsit elmosom, és a másik lapot is megsütöm benne, de az alá már nem kell papír.
A vajat habosra keverem a maradék 15 dkg porcukorral és kanalanként hozzáadom a kihűlt tejbegrízt is. A ribizlit egy lapáttal nagyon óvatosan forgatom bele. A krémet az alsó lapra simítom, ráfordítom a másik lapot, lenyomkodom kissé és lehúzom róla a sütőpapírt.
A mázhoz simára keverem a porcukrot a citromlével és rákenem a lapra. Kirakom a ribizliszemekkel és hűtőbe teszem legalább 2 órára. Vízbe mártott késsel vágom kockákra.
Nagyon szép!:)))
VálaszTörlésHát ez eszméletlenül gyönyörűűű!Nagyon finom lehet
VálaszTörlésHúúúú, ez tényleg fincsi lehet!!!
VálaszTörlésGyönyörű és csodás lehet az íze
VálaszTörlésA nagyfiam kedvence. Igazi nyári, frissítő süti. Nagyon szép lett. Örülök, hogy nálatok is kevdenc lett. :))
VálaszTörlésNagyon szép, és milyen finom lehet, hmmm :)
VálaszTörlésLimara köszönöm!
VálaszTörlésEdó próbáld ki, szerintem a csemetéknél is sikered lesz vele!
Lenka nagyon:)
Bianka köszi, nagyon finom, nem túl édes!
Libi köszi, nálunk a fiam nem ribizlikedvelő, morgott is, aztán megevett egyszerre 3 kockát:))
Csibe köszönöm, tényleg az:)
Nagyon szép és szeretem a búzadarás recepteket.
VálaszTörlésThrini köszi, én is szeretem, nagyon jó kis krémet lehet vele készíteni.
VálaszTörlésEgyszer én is hasonlót szerettem volna készíteni,aztán kigyulladt a kezemben a robotgép,na azóta sem sütöttem meg. Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésRéka akkor ez valami jel volt, hogy nem kellene sütnöd:) Azért megpróbálkozhatnál újra, nagyon finom:)
VálaszTörlésA keretes tepsi milyen méretű?
VálaszTörlésGrízes krémmel? Fincsiiiiii! :))
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésRéka azért érdemes kipróbálni!
VálaszTörlésKedves névtelen 38 X 25 cm-es.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésIsteniek Nálad ezek a gyümölcsösek mindig!:-)) Szuper lehet ez is!:-))
VálaszTörlésRékának üzenem; nekem már 6 gépem volt 6 év alatt, mire az uramtól kaptam egy komolyabbat, merthogy "nagyüzemben" keverek, dagasztok,sütök!:-D
Andi köszi, tobzódunk a ribizliben:)
VálaszTörlésCsipet fincsi bizony:))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a sütid (is)! Megkérdezhetem, hogy szerinted, ha 26 cm-es kapcsos tortaformában szeretném elkészíteni, akkor mekkora mennyiséget készítsek?
Szilvi
Szilvi ennek a tepsinek a dobozán az áll, hogy két darab 26 cm átmérőjű tortaformának felel meg. Így azt mondanám, hogy simán felezd meg a receptet, úgy jó lesz!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a gyors választ, rögtön megcsinálom, persze ha a 6,5 hónapos hercegnőm is megengedi. :)
VálaszTörlésÜdv.
Szilvi
Szilvi nagyon szívesen, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésSzia! Tegnap elkövettem ezt a sütit 26cm-es tortaformában, mit mondjak, már nincs belőle!:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet és az útbaigazítást a tepsimérettel kapcsolatban.
Üdv.
Szilvi
Szilvi nagyon szívesen! Látod ezért készítem én ipari méretekben az ilyen sütiket, egy munkával legalább 2 napig kitart!
VálaszTörlésNahát, nyaralni voltam mikor ez megjelent, most vettem észre és azt hittem ez valami spéci otthoni recept anyukám kolléganőjétől, már két változatban is fenn van nálam. Én minden évben megsütöm, valaki meg bekommentelte nálam idén hogy megcsinálta és borzasztó vajízű ...Nálunk egyik nagy kedvenc...
VálaszTörlésPiszke ezt én még a kőkorszakban tanultam Libitől, nálunk azóta kedvenc:) Tény, hogy van benne vaj, de mennyei finom! Mondjuk én elfogultan szeretek minden ribizlis sütit..
VálaszTörlésSzerintem se vajízű egyáltalán, sőt én levettem az a vajat eleve 15 dkg-ra...na mindegy ízlések és pofonok :)
VálaszTörlésPiszke így igaz, annyiféle süti van, szerencsére mindenki megtalálja a magáét:)
VálaszTörlésNagyon szép ez a süti!:-)
VálaszTörlésNelli köszönöm!
VálaszTörlésMegcsináltam....isteni!
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést Judit, örülök, hogy nektek is ízlett.
VálaszTörlés