Kiindulás ez a finom torta volt, csak szerettem volna nagyobb adagot, kevesebb tésztával. Ezért készült egy nagyméretű, 38 X 25 cm-es tepsiben. A tésztán picit változtattam, hogy lazább legyen.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 50 dkg túró
- 30 dkg tejföl
- 20 dkg porcukor
- 6 tojás
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 40 dkg ribizli
- 1 zacskó Alsa gyümölcszselé ( epres vagy málnás)
A sütőt begyújtom 175 fokra.
A töltelék összes hozzávalóját egy magasfalú edénybe teszem és botmixerrel simára keverem. A tésztára öntöm és kb. 30-35 perc alatt megsütöm. Ha megmozgatom a tepsit, ne rezegjen a közepe sem a túrókrémnek. Hagyom teljesen kihűlni.
A tetején elosztom a leszemezett ribizlit és óvatosan rákanalazom a zacskón lévő leírás alapján elkészített gyümölcszselét. Pár órára hűtőbe teszem, tálalás előtt kockára vágom.
34 megjegyzés:
Gyönyörű, nem tudok betelni a látványával
látom beépítetted a repertoárba. én szerintem vasárnapra megcsinálom a csokis tetejű variációt :-) aztán meg majd beszámolok
Bianka aranyos vagy, köszönöm!
Lilla igen, ez a nagycsaládos / sok vendéges verzió. Várom a csokist! Azt a fiam szerintem jobban fogja értékelni.
Húúúú, de szépek! Ki fogom próbálni!!!!
Nagyon finom lehet!
Csinos, mint mindig!
Lenka köszönöm!
Libi ez tényleg az, pedig én nem vagyok sült túrótorta rajongó.
Anazar köszönöm!
Gyönyörű! Hozhatom a tányérkámat?! :)
Gazdaságos variáció! :) Meg tudlak érteni, nálam is ez az egyik fő kedvenc... :))
Csibe köszönöm, igen, még van 5 db!
Felhőlány ez így igaz, szeretem, ha egy munkával nagyobb adag süti készül.
Á de szépséges!
Wise Lady köszönöm!
Kedves Moha! Mind a 6 db. tojás a túróba kell???
Nagyon jól néz ki a sütemény!
Dati
Dati igen, abba kell! Nagyon finom krémes lesz a túrós rész.
Ez nagyon szép! Szinte leugrin a monitorról.
Családi tűzhely nagyon köszönöm!
Csak be kéne azt a sütőt gyújtani!Szépséges!:-))
Andi ezért megéri,és nem is sül olyan sokáig.
Tejföl helyet lehet natúr joghurtot használni?
Kedves névtelen, igen, lehet használni, csak a joghurt hígabb, ezért én abból kevesebbet tennék bele kb. 5 dkg-val. Vagy pedig kicsivel nőhet esetleg a sütési idő, erre kell figyelni.
Köszönöm szépen :) megcsináltam és nagyon finom lett :)
Kedves Moha! A tésztába nem kellene egy tojás? Néztem a torta verziót, abban van! :)
Köszi
Kedves Schitzjuc, ahogy a recept bevezetőjében írtam: "A tésztán picit változtattam, hogy lazább legyen."
Éppen ezért NEM kell bele tojás, helyette tejföl ment bele és sütőpor is került a tésztába.
Ertem. Koszonom.
Joghurt itt is jo lehet a tejfol helyett? A tejfolt nem eheti a gyermek.
Koszi elore is!
Persze, tökéletesen jó. Ha igazán jót akarsz, akkor próbáld ki görög joghurttal, az jóval zsírosabb a simánál, és krémes, finom.
Nagyon koszi! Ma megint tanultam valamit! :)
Holnap meg gyakorlatban is kiprobalom! :)
Szívesen, remélem jó lesz a végeredmény:)
Isteni lett. Ribzli nelkul is de belesutve mazsolaval!! :)
Az jó:) de azért érdemes szezonban ribizlivel is kipróbálni, vagy akár málnával, meggyel, szederrel....
Ki fogom!! Koszi :)
Szerinted milyen gyümölccsel helyettesíthetném a ribizlit? Mert a fagyasztott sajnos eléggé összeesett, mire kiengedett :(
Kivivel működhet? A zselét mivel színezhetném zöldre?
Vagy valami más fagyasztott gyümölcs megtartja a formáját kiengedés után is?
Köszi!
Eliza ne hagyd kiolvadni a ribizlit, de akár málnával is készülhet. A fagyott gyümölcsöt szépen rárakosgatod a túróra, és evőkanállal óvatosan rámered a zselét. Fokozatosan, egyszerre egy vékony rétegben mindenhová,a fagyott gyümölcs gyorsan meg is szilárdítja, ezután a többit is rákanalazod.
Mehet a hűtőbe. Ha elég sok a zselé, akkor teljesen ellepi a gyümölcsöt, és nem lesz gond vele. Én sosem olvasztom ki a fagyott gyümölcsöt, hanem így dolgozom vele.
Kivi nem jó, nem hagyja megszilárdulni a zselatint. Az Alsa gyümölcszselékből van narancsos, epres, és málnás is. Zöld színűről nem tudok.
Ó, nagyon szépen köszönöm a gyors választ!!!
De nem marad fagyos a gyümölcs, ugye? Utána fogom tudni szépen szeletelni?
Nagyon szívesen! A gyümölcs nem marad fagyos, szépen felenged a zselébe zárva, szeletelésnél egy picit folyik majd ki a leve, de lehet szépen vágni.
Megjegyzés küldése