Kiindulás ez a finom torta volt, csak szerettem volna nagyobb adagot, kevesebb tésztával. Ezért készült egy nagyméretű, 38 X 25 cm-es tepsiben. A tésztán picit változtattam, hogy lazább legyen.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 50 dkg túró
- 30 dkg tejföl
- 20 dkg porcukor
- 6 tojás
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 40 dkg ribizli
- 1 zacskó Alsa gyümölcszselé ( epres vagy málnás)
A sütőt begyújtom 175 fokra.
A töltelék összes hozzávalóját egy magasfalú edénybe teszem és botmixerrel simára keverem. A tésztára öntöm és kb. 30-35 perc alatt megsütöm. Ha megmozgatom a tepsit, ne rezegjen a közepe sem a túrókrémnek. Hagyom teljesen kihűlni.
A tetején elosztom a leszemezett ribizlit és óvatosan rákanalazom a zacskón lévő leírás alapján elkészített gyümölcszselét. Pár órára hűtőbe teszem, tálalás előtt kockára vágom.
Gyönyörű, nem tudok betelni a látványával
VálaszTörléslátom beépítetted a repertoárba. én szerintem vasárnapra megcsinálom a csokis tetejű variációt :-) aztán meg majd beszámolok
VálaszTörlésBianka aranyos vagy, köszönöm!
VálaszTörlésLilla igen, ez a nagycsaládos / sok vendéges verzió. Várom a csokist! Azt a fiam szerintem jobban fogja értékelni.
Húúúú, de szépek! Ki fogom próbálni!!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésCsinos, mint mindig!
VálaszTörlésLenka köszönöm!
VálaszTörlésLibi ez tényleg az, pedig én nem vagyok sült túrótorta rajongó.
Anazar köszönöm!
Gyönyörű! Hozhatom a tányérkámat?! :)
VálaszTörlésGazdaságos variáció! :) Meg tudlak érteni, nálam is ez az egyik fő kedvenc... :))
VálaszTörlésCsibe köszönöm, igen, még van 5 db!
VálaszTörlésFelhőlány ez így igaz, szeretem, ha egy munkával nagyobb adag süti készül.
Á de szépséges!
VálaszTörlésWise Lady köszönöm!
VálaszTörlésKedves Moha! Mind a 6 db. tojás a túróba kell???
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a sütemény!
Dati
Dati igen, abba kell! Nagyon finom krémes lesz a túrós rész.
VálaszTörlésEz nagyon szép! Szinte leugrin a monitorról.
VálaszTörlésCsaládi tűzhely nagyon köszönöm!
VálaszTörlésCsak be kéne azt a sütőt gyújtani!Szépséges!:-))
VálaszTörlésAndi ezért megéri,és nem is sül olyan sokáig.
VálaszTörlésTejföl helyet lehet natúr joghurtot használni?
VálaszTörlésKedves névtelen, igen, lehet használni, csak a joghurt hígabb, ezért én abból kevesebbet tennék bele kb. 5 dkg-val. Vagy pedig kicsivel nőhet esetleg a sütési idő, erre kell figyelni.
VálaszTörlésKöszönöm szépen :) megcsináltam és nagyon finom lett :)
VálaszTörlésKedves Moha! A tésztába nem kellene egy tojás? Néztem a torta verziót, abban van! :)
VálaszTörlésKöszi
Kedves Schitzjuc, ahogy a recept bevezetőjében írtam: "A tésztán picit változtattam, hogy lazább legyen."
VálaszTörlésÉppen ezért NEM kell bele tojás, helyette tejföl ment bele és sütőpor is került a tésztába.
Ertem. Koszonom.
TörlésJoghurt itt is jo lehet a tejfol helyett? A tejfolt nem eheti a gyermek.
Koszi elore is!
Persze, tökéletesen jó. Ha igazán jót akarsz, akkor próbáld ki görög joghurttal, az jóval zsírosabb a simánál, és krémes, finom.
VálaszTörlésNagyon koszi! Ma megint tanultam valamit! :)
TörlésHolnap meg gyakorlatban is kiprobalom! :)
Isteni lett. Ribzli nelkul is de belesutve mazsolaval!! :)
TörlésSzívesen, remélem jó lesz a végeredmény:)
VálaszTörlésAz jó:) de azért érdemes szezonban ribizlivel is kipróbálni, vagy akár málnával, meggyel, szederrel....
VálaszTörlésKi fogom!! Koszi :)
TörlésSzerinted milyen gyümölccsel helyettesíthetném a ribizlit? Mert a fagyasztott sajnos eléggé összeesett, mire kiengedett :(
VálaszTörlésKivivel működhet? A zselét mivel színezhetném zöldre?
Vagy valami más fagyasztott gyümölcs megtartja a formáját kiengedés után is?
Köszi!
Eliza ne hagyd kiolvadni a ribizlit, de akár málnával is készülhet. A fagyott gyümölcsöt szépen rárakosgatod a túróra, és evőkanállal óvatosan rámered a zselét. Fokozatosan, egyszerre egy vékony rétegben mindenhová,a fagyott gyümölcs gyorsan meg is szilárdítja, ezután a többit is rákanalazod.
VálaszTörlésMehet a hűtőbe. Ha elég sok a zselé, akkor teljesen ellepi a gyümölcsöt, és nem lesz gond vele. Én sosem olvasztom ki a fagyott gyümölcsöt, hanem így dolgozom vele.
Kivi nem jó, nem hagyja megszilárdulni a zselatint. Az Alsa gyümölcszselékből van narancsos, epres, és málnás is. Zöld színűről nem tudok.
Ó, nagyon szépen köszönöm a gyors választ!!!
VálaszTörlésDe nem marad fagyos a gyümölcs, ugye? Utána fogom tudni szépen szeletelni?
Nagyon szívesen! A gyümölcs nem marad fagyos, szépen felenged a zselébe zárva, szeletelésnél egy picit folyik majd ki a leve, de lehet szépen vágni.
VálaszTörlés