Oldalak

2010. augusztus 20., péntek

Baracklekváros diós muffin


Kicsi lány úszni járt két hétig minden nap, ezért sorozatban készültek a különböző muffinok, hogy éhen ne maradjon hazáig.

Hozzávalók 12 db muffinhoz
  • 15 dkg rétesliszt
  •  5 dkg finomliszt
  •  5 dkg darált dió
  •  1 zacskó sütőpor (12 g)
  •  2 tojás
  •  15 dkg cukor
  •  10 dkg tejföl
  •  5 dkg puha vaj
  •  1 teáskanál vaníliakivonat
  •  1 citrom reszelt héja
  •  1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár 
tetejére:
  • sárgabaracklekvár
  • durvára vágott dió 

A muffintepsibe beleteszem a papírkosarakat, a sütőt bekapcsolom 180 fokra. A liszteket, a darált diót és a sütőport összekeverem.
A tojásokat a többi hozzávalóval a robotgép habverőjével elkeverem, beleöntöm a lisztes egyveleget is. A tésztát elosztom a 12 kosárba és 180 fokon 20 percig sütöm. Még forrón megkenem a tetejét kevés baracklekvárral, megszórom dióval. A tepsiben hagyom kihűlni.

11 megjegyzés:

  1. Pont most iszogatom a tejeskávémat szívesen elmajszolnék hozzá egy ilyen finomságot! Nagyon guszták !!

    VálaszTörlés
  2. Ezt elmentem,mert dió-lekvár együtt mesés.

    VálaszTörlés
  3. L.Krisztina azzal együtt tényleg finom!

    Mandy köszönöm!

    Móni ez így igaz!

    VálaszTörlés
  4. Muffin megy nálunk is minden mennyiségben, ez is finom lehet!
    A lenti parfétorta meseszép!!

    VálaszTörlés
  5. Trinity köszönöm! Muffin hálás darab, amikor elvihető süti kell.

    VálaszTörlés
  6. Csimotanya az a helyzet, hogy az én muffinsütőim nem egyformák. Ez a szilikonosban sült, aminek nagyobb átmérőjű mélyedései vannak. Ha ugyanezen recept alapján a fém sütőformában sütök, akkor nekem is púposak lesznek, ott kisebb az átmérő és maga az egész mélyedés, ezért jobban feljön a tészta.
    Nem hiszem, hogy a sütő beállításának köze lenne hozzá. nekem sima gázsütőm van, de abban sem egyformák, a formán múlik.

    VálaszTörlés