Ennek az édességnek az ötlete az Eagle Brand cukrozott sűrített tej honlapjáról van. Valóban csak az ötlet, mert a megvalósítást hazai viszonyokra kellett átültetnem, ezért saját kútfőből dolgoztam tovább.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű formához:
- 2 tubus cukrozott sűrített tej (340 g)
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 50-60 dkg bogyós gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, szeder vegyesen)
- 1 csomag Győri Édes Zabfalatok (20 dkg)
- 10 dkg vaj
A tejszínt habbá verem és fokozatosan belecsurgatom a citromlével elkevert sűrített tejet. Óvatosan beleforgatom a gyümölcsök 2/3-át és a fagyott kekszes alapra öntöm. Tetejére teszem a maradék gyümölcsöt.
Mélyhűtőbe teszem és legalább 5 órán át fagyasztom. Tálalás előtt legalább 30 perccel kiveszem, hogy vágható legyen.
9 megjegyzés:
Csodaszép!
Nem lehet szó nélkül hagyni, gyönyörű! és milyen finom lehetett...
Gyönyörű
Csipet köszönöm!
Kata köszi, tényleg finom lett, mert egyáltalán nem volt édes a rengeteg gyümölcstől.
Bianka köszönöm!
Hű,de csodás!
Lehet egy kérdéssel több??:))))
Ha sima krémes ,vagy túrós jellegű torta tetejére szeretnék vegyes gyümölcsöt tenni,akkor milyen állapotjában érdemes? A fagyasztott gyümölcsökre gondolok.Mert ha kienged elég csúnyal lehet a krémen.Köszike!:)
Brigi köszönöm! Mindenképpen fagyott állapotban tedd rá, utána mehet rá gyümölcszselé, legalább annyi, hogy ellepje a gyümölcsöket. Így a zselé megfogja őket, szépen kiolvadnak, de nem úsztatják el a sütit. (zselének megteszi a 100%-os almalé is zselatinnal, azon szépen átlátszik minden gyümölcs!)
Nagyon köszönöm!
Szépséges!:-))Nem is tudtam, hogy fagyott gyümölccsel is lehet.Mindig tanulok Tőled!:-))
Andi köszönöm! Igen, muszáj fagyott gyümölcshöz nyúlni néha, hiszen ezek a bogyósok például nem egyszerre érnek, képtelenség lenne mindegyikből frisset találni egy időben.
Megjegyzés küldése