Oldalak

2010. augusztus 17., kedd

Parfétorta bogyós gyümölcsökkel




Ennek az édességnek az ötlete az Eagle Brand cukrozott sűrített tej honlapjáról van. Valóban csak az ötlet, mert a megvalósítást hazai viszonyokra kellett átültetnem, ezért saját kútfőből dolgoztam tovább.

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű formához:
  • 2 tubus cukrozott sűrített tej  (340 g)
  • 5 dl tejszín 
  • 2 evőkanál citromlé 
  • 50-60 dkg bogyós gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, szeder vegyesen)
  • 1 csomag Győri Édes Zabfalatok (20 dkg)
  • 10 dkg vaj 
Az alaphoz a kekszet összetöröm és a megolvasztott vajjal összedolgozom. Belenyomkodom a formába úgy, hogy pereme is legyen körben, 3 cm magasan. Beteszem a fagyasztóba.
A tejszínt habbá verem és fokozatosan belecsurgatom a citromlével elkevert sűrített tejet. Óvatosan beleforgatom a gyümölcsök 2/3-át és a fagyott kekszes alapra öntöm. Tetejére teszem a maradék gyümölcsöt.
Mélyhűtőbe teszem és legalább 5 órán át fagyasztom. Tálalás előtt legalább 30 perccel kiveszem, hogy vágható legyen.

9 megjegyzés:

  1. Nem lehet szó nélkül hagyni, gyönyörű! és milyen finom lehetett...

    VálaszTörlés
  2. Csipet köszönöm!

    Kata köszi, tényleg finom lett, mert egyáltalán nem volt édes a rengeteg gyümölcstől.

    Bianka köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Hű,de csodás!
    Lehet egy kérdéssel több??:))))
    Ha sima krémes ,vagy túrós jellegű torta tetejére szeretnék vegyes gyümölcsöt tenni,akkor milyen állapotjában érdemes? A fagyasztott gyümölcsökre gondolok.Mert ha kienged elég csúnyal lehet a krémen.Köszike!:)

    VálaszTörlés
  4. Brigi köszönöm! Mindenképpen fagyott állapotban tedd rá, utána mehet rá gyümölcszselé, legalább annyi, hogy ellepje a gyümölcsöket. Így a zselé megfogja őket, szépen kiolvadnak, de nem úsztatják el a sütit. (zselének megteszi a 100%-os almalé is zselatinnal, azon szépen átlátszik minden gyümölcs!)

    VálaszTörlés
  5. Szépséges!:-))Nem is tudtam, hogy fagyott gyümölccsel is lehet.Mindig tanulok Tőled!:-))

    VálaszTörlés
  6. Andi köszönöm! Igen, muszáj fagyott gyümölcshöz nyúlni néha, hiszen ezek a bogyósok például nem egyszerre érnek, képtelenség lenne mindegyikből frisset találni egy időben.

    VálaszTörlés