Ennek az édességnek az ötlete az Eagle Brand cukrozott sűrített tej honlapjáról van. Valóban csak az ötlet, mert a megvalósítást hazai viszonyokra kellett átültetnem, ezért saját kútfőből dolgoztam tovább.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű formához:
- 2 tubus cukrozott sűrített tej (340 g)
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 50-60 dkg bogyós gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, szeder vegyesen)
- 1 csomag Győri Édes Zabfalatok (20 dkg)
- 10 dkg vaj
A tejszínt habbá verem és fokozatosan belecsurgatom a citromlével elkevert sűrített tejet. Óvatosan beleforgatom a gyümölcsök 2/3-át és a fagyott kekszes alapra öntöm. Tetejére teszem a maradék gyümölcsöt.
Mélyhűtőbe teszem és legalább 5 órán át fagyasztom. Tálalás előtt legalább 30 perccel kiveszem, hogy vágható legyen.
Csodaszép!
VálaszTörlésNem lehet szó nélkül hagyni, gyönyörű! és milyen finom lehetett...
VálaszTörlésGyönyörű
VálaszTörlésCsipet köszönöm!
VálaszTörlésKata köszi, tényleg finom lett, mert egyáltalán nem volt édes a rengeteg gyümölcstől.
Bianka köszönöm!
Hű,de csodás!
VálaszTörlésLehet egy kérdéssel több??:))))
Ha sima krémes ,vagy túrós jellegű torta tetejére szeretnék vegyes gyümölcsöt tenni,akkor milyen állapotjában érdemes? A fagyasztott gyümölcsökre gondolok.Mert ha kienged elég csúnyal lehet a krémen.Köszike!:)
Brigi köszönöm! Mindenképpen fagyott állapotban tedd rá, utána mehet rá gyümölcszselé, legalább annyi, hogy ellepje a gyümölcsöket. Így a zselé megfogja őket, szépen kiolvadnak, de nem úsztatják el a sütit. (zselének megteszi a 100%-os almalé is zselatinnal, azon szépen átlátszik minden gyümölcs!)
VálaszTörlésNagyon köszönöm!
VálaszTörlésSzépséges!:-))Nem is tudtam, hogy fagyott gyümölccsel is lehet.Mindig tanulok Tőled!:-))
VálaszTörlésAndi köszönöm! Igen, muszáj fagyott gyümölcshöz nyúlni néha, hiszen ezek a bogyósok például nem egyszerre érnek, képtelenség lenne mindegyikből frisset találni egy időben.
VálaszTörlés