Andinál nézelődtem a kicsilánnyal, amikor megláttuk ezt a süteményt.
Kiskuktám rögtön mondta, hogy a tetejére inkább amarettit tegyünk, úgy készítsük el. Ezért a krémbe is csempésztem kevés mandulaaromát, nagyon finom lett a végeredmény! Nálunk a kapcsos tepsire hangszerelve készült, kicsit több hozzávalóból.
Hozzávalók
a tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 zacskó sütőpor (12 g)
- 1,5 evőkanál kakaópor
- kb. 1/2 dl tej
- 1,5 l tej
- 18 dkg étkezési keményítő (vagy 4,5 csomag főzős puding)
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 2 teáskanál mandulaaroma
- 35 dkg vaj
- 25-30 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 28 db Amaretti keksz (olasz mandulás keksz)
Amíg a lapok hűlnek elkészítem a krémet. Az étkezési keményítőt simára keverem a tejjel és sűrűre főzöm, majd vízfürdőben időnként átkeverve kihűtöm.
A puha vajat habosra keverem a cukorral, a vaníliakivonattal és a mandulaaromával, majd kanalanként hozzákeverem a kihűlt főzött krémet.
A krém felét a két lap közé, másik felét a felső lap tetejére simítom. Késsel bejelölöm a négyzeteket a tetején, kirakom az amarettivel, és a gőz fölött felolvasztott csokoládéval megcsíkozom.
6-8 órán keresztül hűvös helyen pihentetem, kockára vágva tálalom.
21 megjegyzés:
Amarettivel és aromával isteni lehet
Ez fantasztikusan finom lehet!!!!
Nagyon-nagyon guszta!!! :)
Nagyon mutatós lett.
Még jobban meg fogok hízni, ha sokat járok ide. Már a látványtól is... :) Bocsánat, mi az az amaretti?
ce bine arata,felicitari
Bianka tényleg az lett!
Gál Edith köszönöm, nagyon finom lett!
Móni köszönöm!
GumiPók esetleg egy kis torna a sütik mellé? Az Amaretti olasz mandulás keksz, beírtam a receptbe is.
Hú, de finom lehet mandulával! Nagyon szép lett a sütid!:-))
Annyira szeretlek ezekért a kapcsos tepsire hangolt receptekért, nem is tudom mit kezdenék nélküled a tepsimmel,de komolyan ám! :)
Nagyon szép sütemény!
Gyönyörű Moha!
Ezt én is kinéztem már, de még nem került megvalósításra, de annyira jól néz ki itt, hogy most már biztos, hogy alkalmat kerítek rá! :-)
Jajj nekem...
A látvány lenyúgöző, a recept meggyőző. Most már csak hozzá kell kezdenem, de hol lehet venni ezt az olasz kekszet?
T.Éva
Csodásan néz ki!:)
Andi köszönöm, meg persze a barátnédnak is!
Vesta aranyos vagy, köszönöm! Iparkodom átdolgozni ezeket a recepteket, így egy munkával viszonylag sok sütemény lesz.
Citromhab köszönöm!
Mariam köszi, próbáld ki, érdemes!
Elif, én is ezt mondtam, mikor megláttuk Andinál, annyira jól nézett ki! Muszáj volt megsütni.
T.Éva köszönöm, az Amaretti keksz mindig kapható a Lidl-ben!
Mary köszönöm!
Szia!Légyszíves nézz be hozzám, van egy ajándékom számodra.
Kedves Moha, én is tartogatok Neked valamit, légy szíves nézz be hozzám!
http://citromhab.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html
Sütikukckó és Citromhab megyek, benézek hozzátok!
A következőket szeretném megkérdezni:
- a tészta felvágását követően kell-e a kekszeket rátenni, hogy pont középre kerüljenek,
- a kekszet esetleg nem kell-e egy kis folyadékkal (tej vagy rum vagy kávé stb) bespriccelni, hogy ne legyen kemény.
Kedves Névtelen, íme a válaszok:
- a tészta tetejére kent krémen késsel bejelöltem a kockákat, erre kerültek a kekszek. (ezt beleírom a receptbe is gyorsan)
- a kekszek remekül megpuhulnak a pihentetési idő alatt, nem kell őket bespriccelni semmivel.
Nagyon csábító, mint mindig!
Panna köszönöm!
Megjegyzés küldése