Oldalak

2011. február 10., csütörtök

Almapalacsinta xukorral és szilvalekvárral



Újabb sütemény a Xukorral készítve, tartalmas leves után második fogásnak is elég.

Hozzávalók
  • 6 nagyobb alma
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál Xukor
  • 1 citrom leve
  • 4-5 evőkanál zabliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj 
a tálaláshoz:
  • szilvalekvár
Az almákat meghámozom és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Citromlével meglocsolom, hozzákeverem a tojásokat, a zablisztet, az olajat, a fahéjat és édesítem a xukorral. Ha nagyon sűrű lenne, néhány kanál vízzel hígítom.
Vékonyan kiolajozott palacsintasütőbe evőkanálnyi adagokat teszek a tésztából, ellapítom és mindkét oldalán megsütöm a korongokat. Egyszerre többet is tehetünk egymás mellé, nem terülnek, nem ragadnak össze.
 Forrón tálalom, szilvalekvárt adok mellé.

6 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam a xukrot, és nagyon bevált, köszönöm :-) tegnap mi is bundás almát vacsiztunk (zabliszttel és teljes kiőrlésű liszttel készítettem a palacsinta tésztát). Anyukám cukros, ellenben szereti az édességet. Nagyon sokat segítenl, ha hasonló recepteket közzé tennél! Nagyo köszi, szép napot, Zs.

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa örülök, hogy ízlett, főleg, hogy anyukádnak is tudsz így segíteni! Írj nekem egy emilt ha ráérsz, a mohakonyha@gmail.com-ra!

    VálaszTörlés
  3. Csodásan hangzik, egyszerű, gyors, biztosan kipróbálom!

    VálaszTörlés
  4. Ez épp nekem való, úgyhogy viszem is a receptet, köszi! :)

    VálaszTörlés
  5. Bianka köszönöm!

    Cimbilimbi ez így igaz, hamar megvan:)

    Szemi jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés