Oldalak

2011. február 20., vasárnap

Könnyű zöldségleves






Ezt a levest az anyukámtól tanultam, nagyon szeretjük. A recept megjelent a Kifőztük magazin 2. számában, az újság a szokott módon letölthető az oldalról.

Hozzávalók
  • 3-4 liter zöldségalaplé vagy maradék húsleves
  • 2 szál fehérrépa
  • 4 kisebb sárgarépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 kisebb zellergumó
  • 4-5 brokkolirózsa
  • 1 kis cukkini
  • 3 szál újhagyma
  • 1 piros színű paprika
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszál méretűre vágjuk vagy a robotgép megfelelő tárcsájával gyaluljuk. Ha valakinek ez túl vékony, akkor nyugodtan lehet picit vastagabb csíkokra vágni. A brokkolit is kisebb darabokra szedjük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.

Az alaplevet nagyobb fazékban feltesszük melegíteni, amikor felforrt, beleszórjuk a zöldségeket, fedőt teszünk rá, és rögtön el is zárjuk a gázt alatta. 10 percig hagyjuk állni, majd tálaljuk a levest. A zöldségek nagyon finom ropogósak és élénk színűek maradnak így, jobban megőrzik az ízüket is.

Tipp: kifőzhetünk valamilyen apró levestésztát külön és tálalásnál mindenki szedhet a levesébe. Készíthetjük csak 1-2 fajta zöldségből is, illetve kihagyhatjuk azokat belőle, amiket a család nem szeret.

4 megjegyzés:

  1. Kár hogy nem fotóztam... Esküszöm, hogy ma nálunk is ilyen fincsi könnyű leves volt. Nagyon szeretjük. S milyen guszta!

    VálaszTörlés
  2. Tiszta tavasz hangulatom lett tőle.

    VálaszTörlés
  3. Bianka mi is:)

    Viki köszi, akkor nektek is finom ebédetek volt!

    Eszter nekem is, és milyen finom lesz majd a friss tavaszi zöldségekből!

    VálaszTörlés