Ezt a levest az anyukámtól tanultam, nagyon szeretjük. A recept megjelent a Kifőztük magazin 2. számában, az újság a szokott módon letölthető az oldalról.
Hozzávalók
- 3-4 liter zöldségalaplé vagy maradék húsleves
- 2 szál fehérrépa
- 4 kisebb sárgarépa
- 1 kis fej karalábé
- 1 kisebb zellergumó
- 4-5 brokkolirózsa
- 1 kis cukkini
- 3 szál újhagyma
- 1 piros színű paprika
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszál méretűre vágjuk vagy a robotgép megfelelő tárcsájával gyaluljuk. Ha valakinek ez túl vékony, akkor nyugodtan lehet picit vastagabb csíkokra vágni. A brokkolit is kisebb darabokra szedjük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.
Az alaplevet nagyobb fazékban feltesszük melegíteni, amikor felforrt, beleszórjuk a zöldségeket, fedőt teszünk rá, és rögtön el is zárjuk a gázt alatta. 10 percig hagyjuk állni, majd tálaljuk a levest. A zöldségek nagyon finom ropogósak és élénk színűek maradnak így, jobban megőrzik az ízüket is.
Tipp: kifőzhetünk valamilyen apró levestésztát külön és tálalásnál mindenki szedhet a levesébe. Készíthetjük csak 1-2 fajta zöldségből is, illetve kihagyhatjuk azokat belőle, amiket a család nem szeret.
Szeretem az ilyen leveseket
VálaszTörlésKár hogy nem fotóztam... Esküszöm, hogy ma nálunk is ilyen fincsi könnyű leves volt. Nagyon szeretjük. S milyen guszta!
VálaszTörlésTiszta tavasz hangulatom lett tőle.
VálaszTörlésBianka mi is:)
VálaszTörlésViki köszi, akkor nektek is finom ebédetek volt!
Eszter nekem is, és milyen finom lesz majd a friss tavaszi zöldségekből!