2011. március 22., kedd

Minestrone



Megláttam Évánál és megörültem neki, nagyon szeretjük, de valahogy nem jutott eszembe télen készíteni.
Pedig a most kapható zöldségekből is nagyon finom lett, hamar elkészült és valóban  már a nyarat idézte!
Nálunk igazodott a család létszámához és kedvenc zöldségeihez az összetétel.

Hozzávalók:
  • 1 db 40 dkg-os hámozott, aprított, konzerv paradicsom
  • 2 db 40 dkg-os babkonzerv (egyik fehér, másik vörös)
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2,5 liter zöldség alaplé
  • 4 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 karalábé 
  • 5 zellerszár
  • 2 fehérrépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • szárított rozmaring, oregánó, kakukkfű
  • kevés húsos szalonna
  • reszelt sajt 
Kevés olívaolajon kisütöm a kockára vágott húsos szalonnát, majd rádobom az apróra vágott hagymát, zellerszárat, sárgarépát és fehérrépát. Kevés vizet aláöntve párolom nagyjából 15 percig.
Ezután beleteszem a felaprított fokhagymát, a karikára vágott cukkinit, a karalábét, a paradicsompürét, a fűszereket és felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom, főzöm még 20 percig, majd hozzáadom a kétféle babot is.
Tésztát én nem főztem bele, de aki szereti, az az utolsó 5 percre tegyen bele 2 marék apró levestésztát.
Tálalásnál ki-ki megszórja magának reszelt sajttal.

9 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

A nagy leves! Nagyon szeretem! A genovaiak esküsznek rá, hogy kell bele parmezánhéj, és egy jókanál pesto. Szerintem ezek nélkül is bombasztikus, bár én nagy levesrajongó vagyok, lehet hogy nem számít a véleményem :-P

Moha írta...

Zsuzsa, akkor nagy szellemek találkozása a miénk, mert én simán elvagyok napokig levessel! És igen, nyáron mehet bele a saját pestóból is, meg friss zöld fűszerekből egy jó maréknyi:)
Parmezánhéjam nincs...

Mónika írta...

Tényleg fantasztikus ez a leves.

Dia és a konyha írta...

Imádom!

Életünk és ételeink írta...

Jó ez a kép, már nyelek is, szeretm a minestronét!

Viki írta...

Mikor megláttam, rohantam, hogy megnézzem a Te Minesztronéd. Ugyanis jó pár nappal ezelőtt betoppantunk valakihez és éppen ezt főztek ebédre. Nem akartunk ott maradni, de annyira kérték, hogy kóstoljuk meg, hááááááááát azt mondtam, soha többet máshol, csakis itthon, s abból amit én szeretek benne és hogy annak színem íze és aromája is legyen,

Moha ! A Tiéd azt hiszem ilyen s ezt meg is kívántam.

Moha írta...

Móni valóban:)

Bianka igen, ezek szerint ti is szeretitek!

Dia mi is:)

Életünk és ételeink köszi!

Viki aranyos vagy, néha valóban csalódás egy-egy étel más konyhájából!

Éva írta...

Örülök, hogy te is szereted:)

Moha írta...

Éva nagyon szeretjük, a fiam azt mondta jobb lett, mint a nyári, telitalálat benne a bab!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...