Gyors, finom, nem túl édes, eperkedvelők szeretni fogják.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a tésztához:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál víz
- 50 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
- 4 dl tejszín
- kevés porcukor
- 2 zacskó Zselatin Fix
- 1 kis üveg eperlekvár
- 1 kg eper
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitálom a sütőporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatom az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverem a lisztet is. Egyenletesen a tortaformába kenem, és 20-25 perc alatt megsütöm, majd hűlni hagyom a tortaformában.
Az epret megtisztítom, megmosom, és a felét feldarabolom. A tejszínt habbá verem a Zselatin Fix hozzáadásával, beleteszem a mascarponét is, majd édesítem kevés porcukorral.
A piskótára kenem vastagon az eperlekvárt, kirakom a darabolt eperrel és ráhalmozom a krémet. Kócosra igazítom a tetejét és lefedve hűtőbe teszem legalább 2 órára.
Tálalás előtt eltávolítom a tortakarimát, a tortát a maradék eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.
9 megjegyzés:
Nagyon szép és ízletes!
Összefutott a nyál a számban! :) Annyira jól néz ki! Imédom az epret!!
Gyönyörű lett!
Ez gyönyörű Moha! Ránézek és rögtön az jut eszembe: itt a nyár!
Nagyon tetszik!
Annyira kívánatos, gyönyörű
Kriszta köszönöm!
Marika köszi, mi is!
Ditta köszönöm!
Panna köszi, nekem is:)
Mónika köszönöm!
Bianka köszi:)
A kávéskanál sütőpor egy egész csomag vagy félcsomag, púpos kanálnyi vagy lapos? Éva
Kedves Éva, az pontosan egy kávéskanál sütőpor, nem csapott és nem is púpozott. Nem egy csomag, nem fél csomag, mert különféle súlyú sütőporok kaphatók, gramm súlyt pedig azért nem írok, mert nincs mindenkinek otthon pontos digitális konyhai mérlege.
Kávéskanál viszont mindenkinél van, és ebben az esetben nem változtat a végeredményen egy csöppnyi sütőpor ide-vagy oda. Szóval a kanállal belenyúlok a zacskóba, és amennyi sikerül.
Megjegyzés küldése