Oldalak

2011. május 4., szerda

Spenótos-ricottás gombócok



Megláttam ezt az ételt Anazarnál és tudtam, hogy nekem ilyet muszáj....
Megvártam, amíg szintén spenótrajongó Anna barátnőm eljön hozzám és elkészítettük, majd jól meg is ettük ketten:) Nagyon finom volt, két embernek főételként bőven elegendő.

Hozzávalók
a gombócokhoz:
  • 20 dkg spenót (tisztítva mérve)
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 14 dkg ricotta
  • 10 dkg finomra reszelt parmezán (nálam most éppen eidami volt)
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • só, bors, szerecsendió
az öntethez: 
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
A spenótot leforrázom, majd leszűröm és apróra vágom. Nagyobb tálba teszem, hozzáadom az aprított petrezselyemzöldet, a ricottát, a reszelt sajtot és a lisztet. Összeforgatom egy villával, beleütöm a két tojást, belereszelem a fokhagymát, fűszerezem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és alaposan összekeverem.
A masszából nedves kézzel tojásnyi gombócokat formázok, tálcára teszem őket, majd lefedve fél órára a hűtőbe.
Forrásban lévő sós vízben  két részletben kifőzöm a gombócokat. Miután  feljönnek a víz tetejére, még 3-4 percig főzöm, ezután szűrőkanállal üvegtálba szedem őket.
Elkészítem az öntetet: a vajat megolvasztom, hozzáadom a finomra reszelt fokhagymát, fél percig kevergetem, majd leveszem a tűzről. Beleszórom az aprított petrezselyemzöldet és meglocsolom vele a gombócokat.
Frissen tálalom.

4 megjegyzés: