Megláttam ezt az ételt Anazarnál és tudtam, hogy nekem ilyet muszáj....
Megvártam, amíg szintén spenótrajongó Anna barátnőm eljön hozzám és elkészítettük, majd jól meg is ettük ketten:) Nagyon finom volt, két embernek főételként bőven elegendő.
Hozzávalók
a gombócokhoz:
- 20 dkg spenót (tisztítva mérve)
- fél csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 14 dkg ricotta
- 10 dkg finomra reszelt parmezán (nálam most éppen eidami volt)
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- só, bors, szerecsendió
- fél csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
A masszából nedves kézzel tojásnyi gombócokat formázok, tálcára teszem őket, majd lefedve fél órára a hűtőbe.
Forrásban lévő sós vízben két részletben kifőzöm a gombócokat. Miután feljönnek a víz tetejére, még 3-4 percig főzöm, ezután szűrőkanállal üvegtálba szedem őket.
Elkészítem az öntetet: a vajat megolvasztom, hozzáadom a finomra reszelt fokhagymát, fél percig kevergetem, majd leveszem a tűzről. Beleszórom az aprított petrezselyemzöldet és meglocsolom vele a gombócokat.
Frissen tálalom.
Nagyon finom, izgalmas
VálaszTörlésBianka köszi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett és ízlett. Éljen a spenót!!
VálaszTörlésAnazar köszi, nagyon finom volt, és spenót forever:)
VálaszTörlés