Én is kaptam a Tokaji Borecet Manufaktúrától kipróbálásra eceteket. A kérés az volt, hogy cserébe küldjem el az általam készített ételek receptjét nekik, illetve ezek itt a blogon is megjelennek természetesen.
Ez a saláta az első a sorban.
A tokaji borecetek nagyon kellemes meglepetést okoztak, egyáltalán nem karcosak, finoman adják át a hozzájuk használt zöld fűszer aromáját is. Érdemes kipróbálni őket!
Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű újkrumpli
- 1 csokor újhagyma
- 4-5 paradicsom
- 200 g mini mozzarella
- 8-10 bazsalikomlevél
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- Bazsalikomos tokaji borecet
- só, bors
Az újhagymát megmossuk és zöldjével együtt felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és négy részre vágjuk. A mozzarellát szűrőbe téve lecsöpögtetjük.
A bazsalikomleveleket megmossuk, leszárítjuk és ollóval vékony csíkokra vágjuk.
Az olívaolajat elkeverjük 2-3 evőkanál Bazsalikomos tokaji borecettel és sózzuk, borsozzuk, beletesszük a bazsalikomot is.
A krumplit leszűrjük, nagyobb tálba tesszük és összeforgatjuk a salátaöntettel. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot és a mozzarellát is.
Adhatjuk hús mellé köretként, gazdagíthatjuk kockára vágott füstölt sonkával, olívabogyóval, de önálló fogásként is nagyon finom.
Micsoda gyönyörű színek
VálaszTörlésNagyon tetszik!A tálka amiben tálaltad Pataki Kerámia?
VálaszTörlésEz az ételfotó csendéletként is megállná a helyét!
VálaszTörlésBizti nagyon finomak a Tokaji "termékek"!Gratulálok, hogy tesztelheted őket!
Bianka köszönöm!
VálaszTörlésNelli köszi, igen Pataki tál!
Erika köszönöm, én is nagyon örültem, hogy megkerestek vele!
Nagyon guszta!
VálaszTörlésA mézeskalács-díszítő tanfolyam egyébként mikor indul?! :-)))
Átadnék egy díjat, részletek nálam.
Jaj, de nagyon, de nagyon :))
VálaszTörlésM@rti köszönöm, fogalmam sincs mikor indul....Megyek hozzád:)
VálaszTörlésCsibe ugye, tényleg finom volt, és nagyon gyorsan kész lett.