Oldalak

2011. június 29., szerda

Gesztenyetorta friss meggyel






Ezzel a tortával indultam a Maroni gesztenyés receptversenyén. Nem tudom a zsűri hogy ítéli meg, de a végeredmény finom lett, ma ezt reggeliztük.

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
alaphoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg durvára darált mandula
  • 12 dkg kristálycukor
  •  2 evőkanál kakaópor
krémhez:
  • 50 dkg Maroni Bio gesztenyepüré
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 2 zacskó Zselatin Fix
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
töltelékhez és díszítéshez:
  • 1 kg friss meggy kimagozva
  • 1 kis zacskó piros tortazselé (12 g) 
  • 10 dkg Spar tejcsokoládé (vagy étcsokoládé)
  • 1 teáskanál olaj 
  • 3 dl tejszín
  • 1 zacskó habfixáló 
A tortaformát kibéleljük sütőpapírkoronggal, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is. Beleszitáljuk a kakaóport, és kézi habverővel belekeverjük a durvára darált mandulát. A formába simítjuk a tésztát, 20-25 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet és a mascarponét, ezekkel tovább keverjük, majd a gesztenyepürét is beletesszük. Megkóstoljuk és ízlés szerint édesítjük kevés porcukorral. Elfelezzük a krémet és az egyik részhez keverjük a két evőkanál kakaóport.
A tésztára kenjük a világos krémet, kirakjuk meggyel, majd rásimítjuk a kakaós krémet. A tortát lefedve hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de maradhat egész éjszakára is.
Ezután a torta közepét kirakjuk meggyel, 3-4 centis sávot szabadon hagyva a szélén. A piros tortazselét a zacskón lévő leírás szerint elkészítjük, majd egy ecset segítségével bekenjük vele a meggyeket.
A tejszínt habbá verjük a fixálóval, csillagcsőrös habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körben a torta szélére a habból.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal együtt, és megcsurgatjuk vele a torta tetejét-oldalát.

További gesztenyés receptek: www.gesztenyepure.hu

20 megjegyzés:

  1. Én mindenképp díjaznám :-)))

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép, olyan mint egy virág:)

    VálaszTörlés
  3. Hű, de guszta! Imádjuk a gesztenyéset (is)!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű! Szívesen reggeliztem volna én is veletek!

    VálaszTörlés
  5. Nem udvarolni akarok, de nálam már elnyerte az első helyet. S ezt most komolyan mondom ám. Annyira gusztusos, s hogy milyen fincsi lehet?!!! el tudom képzelni. Nagyon szép.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép ez a torta!! És az összetevők alapján nagyon finom is lehetett...:)

    VálaszTörlés
  7. OFF: Gratulálok az 500. rendszeres olvasódhoz !

    VálaszTörlés
  8. ÓÓÓÓ,de gyönyörű!Vetélytársak vagyunk a versenyen!:)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű lett! Hol kell szavazni?? :))))

    VálaszTörlés
  10. Én is szeretném, akár reggelire is!!!

    VálaszTörlés
  11. Álom szép!
    Nézz be hozzám, szeretnék átadni Neked, egy megérdemelt díjat!

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörű!! Ilyet én is reggeliznék szívesen, naponta is:)))

    VálaszTörlés
  13. Gyönyörű! Bármely napszakban jöhetne.

    VálaszTörlés
  14. Citromhab köszi:)

    Szabina, Ami, Trollanyu,marisz57 köszönöm nektek is!

    Terike szívesen láttunk volna!

    Viki aranyos vagy, köszönöm!

    Csiperke köszönöm, tényleg finom volt, nem túl édes, pont jó.

    Viki köszönöm, én is nagyon örültem az 500-nak, csak mostanában alig marad idő a blogra...

    Kriszta köszönöm, akkor megyek is rád szavazni!

    Kreatív konyha köszönöm, a gesztenyepure.hu oldalon a gasztrobloggerek veresenye címszó alatt vannak a receptek.

    Csibe köszi:), küldöm!

    Márti köszönöm, megyek, mihelyt lesz egy pici időm!

    Trinity köszi, gyere, szívesen látunk:)

    Családi tűzhely, Petra, Bianka köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  15. Aztaaaa, de jóóól néz ki!!! Biztos nagyon finom volt. :)

    VálaszTörlés
  16. Szemi köszi, tényleg finom lett!

    VálaszTörlés