Ez a recept még a májusi Kifőztükben jelent meg. Az újság letölthető a Kifőztük oldalán.
A palacsinta lehet előétel, vagy tartalmasabb leves után második fogás.
Hozzávalók 10-12 darabhoz
- 1 kg húsból készült pörkölt (csirke-, sertés vagy borjúhús)
- 2 nagy doboz tejföl (90 dkg)
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 6 dl tej
- 2 dl víz
- 6 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál só
- petrezselyemzöld / snidling
Megkenjük vele a palacsintákat, majd két szemben lévő szélét behajtva föltekerjük őket. Tűzálló tálba egymás mellé tesszük a tekercseket, meglocsoljuk a maradék mártással, és előmelegített sütőben 200 fokon átforrósítjuk. Tálalásnál kevés tejfölt csurgatunk rá, és petrezselyemzölddel vagy snidlinggel díszítjük.
Tipp: ha nem akarjuk az egész mennyiséget frissen tálalni, akkor kétfelé osztjuk, és az egyik adagot lefagyasztjuk. Felhasználáskor előbb néhány órára a sima hűtőbe tesszük az ételt, vagy szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, azután átmelegítjük a sütőben.
Jajj, de nagyon szeressem. :)))
VálaszTörlésHű de guszta, én is bevállalnék egyet- kettőt belőle!:)
VálaszTörlésMég sosem készítettem, de nagyon szeretem. Látványra lenyűgöző
VálaszTörlésNem szeretem a palacsintát, viszont ez nagggyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésMár olyan rég ki akarom próbálni, nagyon tetszik a recept, csak még sosem került rá sor, nagyon fincsi lehet.
VálaszTörlésÁhh, de széééép! Nekem nagy kedvenc, de a párom nem szereti, így ritkán készül. :(
VálaszTörlésTücsök én is, de valahogy mégis ritkán készül, mindig elfogy a pörkölt...
VálaszTörlésLiza köszönöm!
Bianka köszi, egyszer érdemes kipróbálni!
Diusbd köszi, próbáld ki, ezzel hátha megszereted:)
Kati tényleg finom, láss neki!
Csipet köszi, igen, ez nem az az étel amit egymagának készít az ember.