Oldalak

2011. június 3., péntek

Hortobágyi húsos palacsinta



Ez a recept még a májusi Kifőztükben jelent meg. Az újság letölthető a Kifőztük oldalán.

A palacsinta lehet előétel, vagy tartalmasabb leves után második fogás.

Hozzávalók 10-12 darabhoz
  • 1 kg húsból készült pörkölt  (csirke-, sertés vagy borjúhús)
  • 2 nagy doboz tejföl (90 dkg)
a palacsintához:
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 dl víz
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
a díszítéshez:
  •  petrezselyemzöld / snidling
Simára keverjük a palacsintatészta hozzávalóit, és 10-12 darab palacsintát sütünk. Kiszedjük a húst a szaftjából, és apróra vágjuk. Elkeverünk a pörköltlében 6-7 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy kenhető masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat, majd két szemben lévő szélét behajtva föltekerjük őket. Tűzálló tálba egymás mellé tesszük a tekercseket, meglocsoljuk a maradék mártással, és előmelegített sütőben 200 fokon átforrósítjuk. Tálalásnál kevés tejfölt csurgatunk rá, és petrezselyemzölddel vagy snidlinggel díszítjük.

Tipp: ha nem akarjuk az egész mennyiséget frissen tálalni, akkor kétfelé osztjuk, és az egyik adagot lefagyasztjuk. Felhasználáskor előbb néhány órára a sima hűtőbe tesszük az ételt, vagy szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, azután átmelegítjük a sütőben.

7 megjegyzés:

  1. Hű de guszta, én is bevállalnék egyet- kettőt belőle!:)

    VálaszTörlés
  2. Még sosem készítettem, de nagyon szeretem. Látványra lenyűgöző

    VálaszTörlés
  3. Nem szeretem a palacsintát, viszont ez nagggyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  4. Már olyan rég ki akarom próbálni, nagyon tetszik a recept, csak még sosem került rá sor, nagyon fincsi lehet.

    VálaszTörlés
  5. Áhh, de széééép! Nekem nagy kedvenc, de a párom nem szereti, így ritkán készül. :(

    VálaszTörlés
  6. Tücsök én is, de valahogy mégis ritkán készül, mindig elfogy a pörkölt...

    Liza köszönöm!

    Bianka köszi, egyszer érdemes kipróbálni!

    Diusbd köszi, próbáld ki, ezzel hátha megszereted:)

    Kati tényleg finom, láss neki!

    Csipet köszi, igen, ez nem az az étel amit egymagának készít az ember.

    VálaszTörlés