Ez a recept a Kifőztük magazin 7. számában jelent meg. Az újság letölthető az oldalról!
Baráti összejövetelre, grillezéshez vagy egyszerűen vacsorára ajánlom ezt a kenyeret. A közepében lévő tálkába bármilyen finom krém, körözött vagy egyéb mártogatós kerülhet.
Hozzávalók
- 40 dkg BL 80 kenyérliszt
- 10 dkg Graham-liszt
- 2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2,5 dkg élesztő
Tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Lefedve duplájára hagyjuk kelni. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 részre osztjuk. Tíz perc pihentetés után egyenként hosszúkás bucikat formázunk a darabokból.
Sütőfóliával vagy sütőpapírral bélelünk egy nagyobb tepsit, kerek hőálló tálkát teszünk a közepére. Szélforgó alakban a tálka köré rendezzük a bucikat. Hosszában bevágjuk, majd 30-40 percig letakarva kelesztjük őket.
210 fokra melegítjük a sütőt, lespricceljük a kenyeret, és 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerinti krémet teszünk a tálkába.
Tipp: két kenyeret is készíthetünk, ekkor egy-egy szélforgó csak 5 „sziromból” fog állni. Amíg az egyik kenyér sül, a másikat tegyük letakarva hűvös helyre, akár hűtőbe, nehogy túlkeljen.