Ezt a gyönyörűséges édességet Citromhabnál láttam meg, és mivel van savarin formám, el is készítettem. Szerintem az én formám nagyobb, de ezzel már csak a betöltésnél szembesültem, simán elfért volna a dupla adag is benne.
A képen úgy néz ki, mint a Royal Ascot egyik hölgyének kalapja, de nagyon finom, könnyű kis nyári édesség lett belőle.
Hozzávalók 26 cm átmérőjű koszorú formához
- 50 dkg natúr joghurt
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 15 g zselatin
a tálaláshoz friss gyümölcsök tetszés szerint
A tejet ráöntöm a zselatinra egy kis lábosban.
A tejszínt habbá verem a cukorral, belekeverem a joghurtot és a vaníliakivonatot is.
A zselatint kis lángon kevergetve felolvasztom a tejben, majd a tűzről levéve hozzákeverek 2-3 evőkanálnyi joghurtos krémet. Ezt öntöm folytonos keverés mellett a joghurtos-tejszínes részhez.
A formát nagyon vékonyan kiolajozom és beleöntöm a krémet, majd 3-4 órán keresztül a hűtőben tartom.
Tálalás előtt óvatosan meglazítom körben a forma szélénél és közepénél a megszilárdult krémet, nagyobb tálat borítok a formára, majd egy gyors mozdulattal megfordítom. Így sikerül szépen egyben kiszedni a krémet.
Középre tetszés szerinti gyümölcsöket halmozok, lehet mellé tejszínhabot is kínálni.
Ez kegyetlenség!!!! Annyira gyönyörű...
VálaszTörlésNagyon jól néz ki :) ügyes vagy
VálaszTörlésCsodásan néz ki!
VálaszTörlésSajnálnám megkóstolni olyan szép :)
Uramanyám, de szép piiiiiiiiiiros!:)
VálaszTörlésCsodás lett!!!
VálaszTörlésAzt gondoltam, a savarin forma csak egy méretben kapható, de ezek szerint nem, az enyém 24 cm-es. Mondjuk, ez a minimális különbség önállóan nem indokolná, hogy a Tiéd csak félig telt meg. A felvert tejszínt én csak a legvégén kevertem hozzá, lehet, így kevésbé esett össze, 1 cm híján teljesen megtelt a forma.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem találok szavakat, milyen gyönyörű
VálaszTörlésKatuci köszi, hamar elkészül és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!
VálaszTörlésTündi köszönöm!
Okki köszönöm, mi nem sajnáltuk, finom volt:)
Szepy igen, gondoltam is rád:)))
Citromhab köszi! Kipróbálom majd úgy is, de mondjuk a másfélszeres adag simán belefér az enyémbe szerintem.
Bianka aranyos vagy, köszönöm szépen!
Mint egy festmény, annyira szép! És megint azok a színek...Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésKriszti köszönöm! Igen, én a színekbe zúgok bele a piacon, a férjem már csak nevetett, mikor összeválogattam a sok gyümölcsöt, és mondtam, hogy nekem még fekete ribizli is feltétlenül kell!
VálaszTörlésGyönyörűséges! Ez az aprólékos munka, ahogyan a ribizliszemeket mint egy gyöngysort körberakod csodálatra méltó :D
VálaszTörlésMoha,
VálaszTörléshááát ez nagyon ott van!!!! Mint a mesében, komolyan!! A türelmed a díszítésben most is szembetűnő, csodás!
Hihetetlen gyönyörű lett!
VálaszTörlésPetra köszönöm, de nem tartott olyan sok ideig!
VálaszTörlésTrinity köszönöm, de tényleg kb. 15 perc alatt rakosgattam rá a gyümölcsöket, mert a sarkamban toporgott két éhes férfiember, hogy mikor lehet már enni belőle?
Elif köszönöm szépen!
Nagyon nagyon szép! És milyen finom lehet... :)
VálaszTörlésMESÉS!!!
VálaszTörlésSzabina köszönöm, tényleg finom volt!
VálaszTörlésMaci köszönöm szépen!