Tücsöknél láttam meg ezt a jó kis sütit, el is készítettem, nem csalódtunk, finom lett!
A mályvacukrot én készítettem hozzá, de természetesen boltiból is ugyanolyan jó lesz.
Hozzávalók
- 20 dkg mályvacukor (saját készítésű, recept itt)
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál víz
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg háztartási keksz
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg amerikai mogyoró (nálam most dió ment helyette)
- 5 dkg dió
a tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé (nálam csak 15 dkg, de elég volt)
Ezután fakanálra váltok és hozzákeverem a nagyobb darabokra tördelt kekszet, a mazsolát és a diót.
15 x 25 cm-es üvegedénybe simítom a masszát, és beteszem a hűtőbe 1 órára.
Gőz fölött megolvasztom a tetejére szánt csokoládét, és a megszilárdult massza tetejére kenem. Visszateszem újabb 1 órára a hűtőbe, majd ezután kisebb kockákra vágom.
Ha bolti mályvacukorból készül, akkor először azt keverjük a vízzel együtt felolvasztott vajhoz, amíg teljesen folyóssá nem válik. Ezután adjuk hozzá a csokoládét, és felolvasztjuk azt is.
10 megjegyzés:
Hú de jól néz ki! Nagyon tetszik! Szép szeletek lettek.
Moha, látom, te is beléptél a sorba!:)
Hát ez nagyon jól hangzik! :))
Hűha, de jól néz ki. :)))
Nagyon fincsi
Nagyon-nagyon nekem való lenne :)
Panna köszönöm! Ez jó süti, egy éles késsel gyönyörűen lehet vágni!
Kata igen:))
Szabina próbáld ki, finom is!
Petra köszönöm!
Bianka így van:)
Csibe akkor küldöm!
Napok óta nem jutok egy jó kis csokis süteményhez, erre ezt kell megpillantanom... :))
Nagyon szép lett!
Tücsök te csak ne szólj semmit, a te blogodon böngészni egy merénylettel felér!!!! Az ember rohan a konyhába és sütni kezd azonnal:))
Megjegyzés küldése