Csodálatosan szépek ! Mai nap döntöttem el hogy én is csinálok mécsestartót a lányaimnak és magunknak,szerintem közel sem lesz ilyen szép de megpróbálom azért! Papírból vágtam ki formát, kezdetleges de egyszer valahol muszály elkezdeni!
Moha! Ezek csodásak. Hogy mennyiféle kiszúró, mert jó része biztos az, de olyanok, amilyet még nem is láttam. Most először én is próbálkoztam valami hasonlóval. Nem lettek ilyen szépek (HÁT ELSŐ ALKALOM), de azért nem vagyok elégedetlen magammal (nagyon!) Nagyon ügyes vagy!
Kedves Moha! Ezek a fehérek még szebbek lettek, mint az eddigiek és csatlakozom a felettem szólóknak, a múzeumba, amit megnyitnál ezekből, én is elmennék! Álomszépek
Hát, csodálatosak ezek a mézeskalácsok! Gratulálok! És csak tüzel, hogy én is egyre szebbeket csináljak a tieidből ötletet, praktikát, kedvet merítve. :)(Én régóta csinálok karácsonykor, mindenki a csodájukra jár, de ezek közelébe sem fér természetesen. :))Írtad már valahol, hogy a mézeskalácsra a máz alapot hogy készíted?
Kedves Moha! Régóta nagy csodálód vagyok,ámulattal gyönyörködöm az új mézeseiden.Kipróbáltam az általad javasolt mézeskalácsreceptet és gyönyörűek lettek a szíveim.Tényleg könnyű vele dolgozni.Egy problémám akadt vele:beleragadt a tepsibe,nem lett szép a süti alja.Először sütőpapírral sütöttem,de ráragadt.Lehet,hogy az sem mindegy melyik?Utána kizsíroztam,de azzal sem lett tökéletes.Remélem van valami ötleted,mi lehetett a baj. A másik kérdésem :mitől ilyen tökéletes a terülőmázad és milyen ételfestéket használsz a piros máznak?Én folyékonyat vettem,málna pirosat és nem igazán olyan lett,amilyet szerettem volna.Előre is köszönöm a tanácsaidat és további jó munkát kívánok.
Kedves Erika! Örülök, hogy részben sikerültek a mézesek! A sütőpapírból mindig szilikonosat vegyél, és a mézes alá lisztezzél erősebben a deszkán, így a kiszúrt figurák alján maradó liszt is segít a tapadás megakadályozásában. A terülőmáz a többéves gyakorlattól ilyen. Én a Wilton gél állagú ételfestékeit használom, a folyékony nem jó erre a célra.
Kedves Adrienn (Mohácska)! És hogyan lehet ezeket a csodákat ilyen keménynek megőrizni? Gondolom ha mondjuk 20-25-vel dobozba kerülnek akkor biztos puhák lesznek... Ö ö, nem? Tudnál javasolni valamit? Esetleg tegyem valami hálóba őket és akasszam ki valahol a lakásban, ahol nem porolódnak annyira... Válaszod előre is köszönöm. Üdv Timi
Kedves Timi! Ha papírdobozban, rétegenként papírral elválasztva tárolod őket, SZÁRAZ helyen a lakásban, akkor semmi bajuk nem lesz. Maguktól ezek nem puhulnak meg, csak attól, hogy dobozba kerülnek, a puhulás a levegő páratartalmától következik be. Ha nincs száraz helyed a lakásban, akkor szintén papírral rétegezve, de jól záródó műanyag vagy fém dobozban tárold őket. Így megvéded a párától.
Csodálatosan szépek ! Mai nap döntöttem el hogy én is csinálok mécsestartót a lányaimnak és magunknak,szerintem közel sem lesz ilyen szép de megpróbálom azért! Papírból vágtam ki formát, kezdetleges de egyszer valahol muszály elkezdeni!
VálaszTörlésKedves Moha! Ha lenne kiállításod a mézeskalács múzeumban én biztos elmennék! Csodásak!
VálaszTörlésLovely as ever!!
VálaszTörlésIlyet nem lehet csinálni KÉZZEL...:))))!!
VálaszTörlésHIHETETLENÜL GYÖNYÖRŰEK!
VálaszTörlésMoha! Ezek csodásak. Hogy mennyiféle kiszúró, mert jó része biztos az, de olyanok, amilyet még nem is láttam.
VálaszTörlésMost először én is próbálkoztam valami hasonlóval. Nem lettek ilyen szépek (HÁT ELSŐ ALKALOM), de azért nem vagyok elégedetlen magammal (nagyon!) Nagyon ügyes vagy!
Kedves Moha!
VálaszTörlésEzek a fehérek még szebbek lettek, mint az eddigiek és csatlakozom a felettem szólóknak, a múzeumba, amit megnyitnál ezekből, én is elmennék!
Álomszépek
Elképesztően szépek lettek! Alaposan megnéztem őket, a házikós a kedvencem a negyedik képen, ja és a hópihék! Olyan ügyes vagy!
VálaszTörlésCsodálatosan szépek!!! Elmentettem az összes képedet. Muszáj kipróbálnom. :-) Köszönöm szépen az ötletet!
VálaszTörlésLe a kalappal!
VálaszTörlésMegmondom őszintén, hogy én ilyesfajta művészetre még tűvel és cérnával is képtelen lennék!
VálaszTörlésLenyűgöző, bámulatos!
Gyönyörűek, csodaszépek, meg minden!:) úgysincs rá igazán szó...
VálaszTörlésA fehérek mindent visznek nálam!:)))
Gratulálok!
Gyöngyörű! Mennyi időbe telik ezt a sok mézeskalácsot ilyen szépen kidíszíteni?
VálaszTörlésHát, csodálatosak ezek a mézeskalácsok! Gratulálok! És csak tüzel, hogy én is egyre szebbeket csináljak a tieidből ötletet, praktikát, kedvet merítve. :)(Én régóta csinálok karácsonykor, mindenki a csodájukra jár, de ezek közelébe sem fér természetesen. :))Írtad már valahol, hogy a mézeskalácsra a máz alapot hogy készíted?
VálaszTörlésGyónyörűek, igazi művészi alkotás, csak gratulálni tudok!:)
VálaszTörlésIsmét nem találok szavakat...Ez már brutál profizmus!Csodaszépek!!
VálaszTörlésHihetetlenül gyönyörűek!! :)
VálaszTörlésÉva köszi, örülök, hogy belevágsz te is! Tényleg csak elkezdeni nehéz, aztán már abba sem akarod hagyni!
VálaszTörlésBors and Pepper azt hiszem azért én nem igazán vagyok még a kiállítós szinten:)
Anazar köszi:)
Piszke, hát csak azzal nem is, kell bele egy zacskó íróka is még:)
Solyi köszönöm szépen!
Adelid ne is legyél elégedetlen! Az én első mézeseim sem sikerültek.....
Kolozsgabi, köszönöm, de inkább valami jó kis műhelymunkát kellene szervezni közösen....
Kreatív konyha köszönöm szépen,
Kriszta ez nagyon megtisztelő, és köszönöm!
Zsangyal köszi!
Cef Viki azért ez könnyebb, mint amit mondtál:))))
Kata köszi!
Mackó sajnos nem tudom, mert még soha nem mértem le külön csak a díszítés idejét.
Sára igen, itt:http://mohakonyha.blogspot.com/2011/04/mezeskalacs-iroka.html
Liza köszönöm szépen!
Kriszti köszönöm, kedves vagy!
Csilla köszönöm!
Kedves Moha!
VálaszTörlésRégóta nagy csodálód vagyok,ámulattal gyönyörködöm az új mézeseiden.Kipróbáltam az általad javasolt mézeskalácsreceptet és gyönyörűek lettek a szíveim.Tényleg könnyű vele dolgozni.Egy problémám akadt vele:beleragadt a tepsibe,nem lett szép a süti alja.Először sütőpapírral sütöttem,de ráragadt.Lehet,hogy az sem mindegy melyik?Utána kizsíroztam,de azzal sem lett tökéletes.Remélem van valami ötleted,mi lehetett a baj.
A másik kérdésem :mitől ilyen tökéletes a terülőmázad és milyen ételfestéket használsz a piros máznak?Én folyékonyat vettem,málna pirosat és nem igazán olyan lett,amilyet szerettem volna.Előre is köszönöm a tanácsaidat és további jó munkát kívánok.
Kedves Erika! Örülök, hogy részben sikerültek a mézesek! A sütőpapírból mindig szilikonosat vegyél, és a mézes alá lisztezzél erősebben a deszkán, így a kiszúrt figurák alján maradó liszt is segít a tapadás megakadályozásában.
VálaszTörlésA terülőmáz a többéves gyakorlattól ilyen. Én a Wilton gél állagú ételfestékeit használom, a folyékony nem jó erre a célra.
Kedves Adrienn (Mohácska)!
VálaszTörlésÉs hogyan lehet ezeket a csodákat ilyen keménynek megőrizni? Gondolom ha mondjuk 20-25-vel dobozba kerülnek akkor biztos puhák lesznek... Ö ö, nem? Tudnál javasolni valamit? Esetleg tegyem valami hálóba őket és akasszam ki valahol a lakásban, ahol nem porolódnak annyira... Válaszod előre is köszönöm.
Üdv
Timi
Kedves Timi! Ha papírdobozban, rétegenként papírral elválasztva tárolod őket, SZÁRAZ helyen a lakásban, akkor semmi bajuk nem lesz. Maguktól ezek nem puhulnak meg, csak attól, hogy dobozba kerülnek, a puhulás a levegő páratartalmától következik be. Ha nincs száraz helyed a lakásban, akkor szintén papírral rétegezve, de jól záródó műanyag vagy fém dobozban tárold őket. Így megvéded a párától.
VálaszTörlés