2012. március 31., szombat

Kifőztük nyomtatásban húsvétra!



Április 4-én ismét nyomtatott Kifőztük melléklettel jelenik meg a Népszabadság, keresse mindenki az újságárusoknál!


Aki eddig a Gasztro.blog.hu gyűjtőoldalon kereste a kedvenc blogjait, az láthatta, hogy az oldal leállt, nem frissül többet.

Helyette jött létre egy új gyűjtőoldal, a Gasztro blogok, itt: http://gasztro-blogok.blogspot.com/

Az oldalsávba is kitettem a logót, arra kattintva rögtön odajuthat az olvasó!


2012. március 27., kedd

Vajaskekszek virágokkal








Nálam is itt a tavasz, kivirágzott a vajaskeksz:) A tészta ugyanaz, mint a Valentin-napi kekszeknél, csak a minta és a színek lettek sokkal visszafogottabbak.
Kipróbáltam egy új technikát, ez az úgynevezett brush embroidery, azaz ecsetfestéssel készülnek a minták a megszáradt terülőmázra.
Készülnek még kekszek húsvéti témakörben is, meg persze anyák napjára, ha valaki esetleg ilyesmivel szeretné meglepni az édesanyját.

2012. március 23., péntek

Megjelent a Kifőztük áprilisi száma!



Itt az áprilisi Kifőztük magazin, tele friss, színes húsvéti ötletekkel!

Továbbra is ingyenesen letölthető az oldalról, még van idő kipróbálni az egyes recepteket, melyik készüljön az ünnepre.

Jó olvasgatást és sütés-főzést!

2012. március 21., szerda

Citromtorta sütés nélkül



A recept alapján készült tortát szintén megkóstolhatják a Café Panini vendégei!
Persze nem csak ezért érdemes betérni ebbe a kedves, hangulatos kis kávézóba, van sok más finomság is, és nagyon jó kávék!

Hozzávalók   26 cm-es tortaformához
az alaphoz:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg zabpehelykeksz darálva
a krémhez:

  • 30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
  • 20 dkg joghurt
  • 10 dkg tejföl
  • 15-20 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl frissen facsart citromlé 
  • 20 g zselatin
a tetejére:

  • citromgerezdek
  • citromfű vagy mentalevél
Sütőpapírkorongot vágok a tortaforma aljába. Összekeverem a darált kekszet a vajjal és a forma aljába nyomkodom, hűtőbe teszem.
Kis lábosban elvegyítem a zselatint a citromlével, félreteszem.
Habosra keverem a házi krémsajtot, a joghurtot és a tejfölt a porcukorral és a citromhéjjal együtt, majd hozzáforgatom a habbá vert tejszínt is.
A zselatint kis lángon kevergetve feloldom, 3-4 evőkanálnyi krémmel elvegyítem, majd a többi krémhez öntöm, és a habverővel alaposan összekeverem.
A krémet a tortaformában lévő kekszes alapra öntöm, majd lefedve 1-2 órára hűtőbe teszem a tortát. Tálalás előtt díszítem a tetejét a citromgerezdekkel és a citromfűlevelekkel.



2012. március 12., hétfő

Kókuszos szelet





Ez a sütemény még a januári Kifőztükben jelent meg, de jól jöhet majd a húsvéti vendéglátáshoz is.

Hozzávalók  30 x 36 cm-es tepsihez

a tésztához:
  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 40 dkg kókuszreszelék

a krémhez:
  • 10 tojássárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg vaj

a mázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj


Habbá verjük a tojásfehérjét, majd tovább verve kanalanként hozzáadjuk a cukrot is. Amikor kész, fakanállal óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát. 180 fokra melegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük, hűlni hagyjuk.
Elvegyítjük a tojássárgáját a cukorral, a liszttel meg a tejjel, majd folytonos keveréssel kis lángon sűrűre főzzük. Amikor kész, belekeverjük a kakaóport is, és kihűtjük.
Habosra keverjük a vajat, és apránként hozzáadjuk a főzött krémet. Egyenletesen rákenjük a kókuszos tésztára. Letakarva legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük a süteményt.
Másnap gőz fölött összeolvasztjuk a vajat és a csokoládét, bevonjuk vele a süteményt. A máz teljes szilárdulása előtt éles késsel bevonalazzuk a szeletek helyét. A hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a jelölés mentén hasábokra vágjuk.

2012. március 5., hétfő

Csokoládés-meggyes muffin



Ha valaki szeretné megkóstolni ezt a muffint, megteheti a Cafe Paniniben, a XIII. kerületben, a Radnóti Miklós utca 45. alatt!
Itt ugyanis a MohaKonyha receptje alapján készült sütikkel is találkozhattok!
A hely egy tüneményes étterem, kávézó-reggeliző-sütiző, kilátással a Dunára. Napfényes, barátságos, mindig kedves mosolygós kiszolgálókkal, köztük a keresztlányommal:)
Születésnap vagy egyéb rendezvény megtartására is remek helyszín, ha tehetitek látogassatok el oda!


Hozzávalók  12 muffinhoz
  • 10 dkg puha vaj
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 17 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15-20 dkg magozott meggy
a tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • szórócukor
Bekapcsolom a sütőt 190 fokra. Papírkosarakat teszek a muffinformába.
Összekeverem a lisztet és a kakaóport a sütőporral és a szódabikarbónával.
A meggyszemeket felezem. Ha fagyasztott meggyet használok, akkor nem olvasztom ki, fagyosan aprítom, így kerül a tésztába.
Habosra keverem a vajat a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal. Egyenként beleütöm a tojásokat is, közben tovább keverem a masszát.
Felváltva adom hozzá a lisztet és a tejet, egyneművé keverve a tésztát. Fakanállal óvatosan belevegyítem a meggyet is, majd a tésztát elosztom a 12 mélyedésben.
15-20 perc alatt megsütöm. Ha a muffinok teteje tapintásra már rugalmas, akkor nem kell tovább sütni.
A formában hagyom hűlni 10 percet, majd rácsra rakosgatva teljesen kihűtöm.
Gőz fölött felolvasztom a csokoládét, kiskanállal elkenem a muffinok tetején, majd szórócukorral díszítem őket.


2012. március 1., csütörtök

Megjelent a Kifőztük márciusi születésnapi száma!




Már letölthető a Kifőztük oldaláról, húsos és húsmentes ételekkel, süteményekkel, tortákkal készültünk.

Nyomtatásban pedig március 14-én jelenik meg az újság, a Népszabadság mellékleteként!

Jó olvasást és sütés-főzést kívánok!


A kiadó tájékoztatása szerint a következő szám április elején jelenik meg!




AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...