...Moha módra, ez az a változat, amit hosszas kísérletezés előzött meg, a lányok mondjuk nem tiltakoztak a kóstoló szerep ellen.
Abban biztos voltam, hogy azzal a mennyiségű cukorral amit a különféle receptekben olvastam, nálunk senki meg nem eszi. Tehát a cél a cukor csökkentése volt, úgy, hogy a ragacsos, igazi brownie állag megmaradjon.
Hozzávalók 21 x 21 cm-es formához:
A pirossal írt hozzávalókkal glutén -és cukormentes változatban készíthető.
- 20 dkg étcsokoládé ( 70-85 % kakaótartalmú, garantáltan gm csokoládé)
- 20 dkg vaj
- 10 dkg sűrű, sötétbarna nádcukor ( helyette 2,5 dkg DiaWellness negyedannyi édesítő)
- 3 tojás
- 10 dkg liszt ( helyette darált mandula / mogyoró / dió)
- 1 evőkanál kakaópor
Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a kakaóporral elvegyített lisztet, végül hozzáadjuk az olvasztott csokoládét is.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát, és 25-35 perc alatt megsütjük.
A sütők eltérőek lehetnek, végezzünk tűpróbát, a tészta akkor jó, ha a közepe még ragacsos marad egy kicsit!
A formában hagyjuk kihűlni, tálalásnál adhatunk mellé tejszínhabot, fagylaltot, vagy gyümölcsöket.
Tipp: a liszt részben vagy egészben helyettesíthető darált mandulával, mogyoróval, dióval, kerülhet bele ízesítésként reszelt narancshéj is.
Ide vele!!
VálaszTörlésAtyaég, ez a sütemény a nagy álom, hogy majd egyszer megcsinálom. Sose gondoltam volna, hogy ilyen csoki-mániás leszek, de újabban a tömény csokis dolgok viszik nálam a prímet. Ez a süti a csúcskategória, csak még nem vettem erőt, hogy megcsináljam.
VálaszTörlésMég sosem készítettem brownie-t, talán már épp itt az ideje!Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNyami!
VálaszTörlésVégre egy recept ami nincs annyira tele cukorral.Készítettem már browniet,de a család nem volt oda érte,nagyon édes volt.Biztos kipróbálom!
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, de még nem sikerült jó brownie-t csinálnom. Van különbség a brownie és a "szalonnás" sütemény között? Előfordult már, hogy a vendég azt mondta, ez sületlen. Igazából nem tudom milyennek kell lennie, de volt hogy túlsütöttem, mert nem akartam hogy "szalonnás", sületlen legyen.
VálaszTörlésAnna
nagyon gusztanak nez ki!
VálaszTörlésAnazar küldöm:))
VálaszTörlésKrealady, próbáld ki, ez nagyon csokis, de nem túl édes!
Angi, érdemes, nem túl nagy munka, és finoma végeredmény!
Lizi, ezzel én is így voltam az elsőnél, a recept szerinti cukormennyiséggel ehetetlenül édes volt. Ez viszont már nagyon jó lett.
Kedves Anna, nem hülyeség a kérdés, a brownie közepe kissé krémes, ragacsos kell legyen, de ettől nem sületlen.
Sületlen állapotában még folyós a közepe, ezt lehet ellenőrizni a tűpróbával. Ha még nedvesen jön ki belőle, de már nem lötyög a közepén a tészta, ha megmozgatod a formát, akkor jó.