Elkészült a kicsi lány tortája sütés nélküli gyors változatban is, a krém része ugyanaz, az alja pedig a jól bevált vajas zabkekszes alap.
10 dkg olvasztott vajba keverünk egy csomag apróra tört Zabfalatok kekszet, ezt nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. Hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A recept alapján készült tortát mától a Café Panini vendégei is kóstolhatják!
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
a krémhez:
- 30 dkg eper
- 1 citrom leve
- 30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 10 dkg joghurt
- 15 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
- 25 g zselatin
- eper
Az epret összeturmixolom a citrom levével, kis lábasba teszek belőle nagyjából 6-8 evőkanálnyit és elkeverem benne a zselatint.
A tejszínt habbá verem, félreteszem. Habosra keverem a natúr házi krémsajtot, a tejfölt, és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék eperpürével. Beleforgatom a tejszínhabot is.
A zselatint kis lángon folytonos keveréssel feloldom, majd a tűzről levéve elkeverem 3-4 evőkanál krémmel.
Ezt a többi krémhez öntöm, alaposan összekeverem, majd a tortaformában lévő kekszes alapra töltöm. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, ezalatt megszilárdul.
Tálalás előtt egy késsel elválasztom és leszedem róla a tortakarimát, a tortát tálra csúsztatom, majd eperrel díszítem.
Csak ismételni tudom magam: Csodaszép! Olyan szépek a képeid mindig! Egyszerű és nagyszerű!
VálaszTörlésKriszti, köszönöm szépen!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik ez a recept! Mekkora formában készíted?
VálaszTörlésEszter 26 cm átmérőjűben, be is írom mindjárt a recepthez.
VálaszTörlés