Oldalak

2012. május 20., vasárnap

Eperhabtorta sütés nélkül



Elkészült a kicsi lány tortája sütés nélküli gyors változatban is, a krém része ugyanaz, az alja pedig a jól bevált vajas zabkekszes alap.
10 dkg olvasztott vajba keverünk egy csomag apróra tört Zabfalatok kekszet, ezt nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. Hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

A recept alapján készült tortát mától a Café Panini  vendégei is kóstolhatják!

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
a krémhez:

  • 30 dkg eper 
  • 1 citrom leve
  • 30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 25 g zselatin 
a díszítéshez:
  • eper
Az epret összeturmixolom a citrom levével, kis lábasba teszek belőle nagyjából 6-8 evőkanálnyit és elkeverem benne a zselatint.
A tejszínt habbá verem, félreteszem. Habosra keverem a natúr házi krémsajtot, a tejfölt, és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék eperpürével. Beleforgatom a tejszínhabot is. 
A zselatint kis lángon folytonos keveréssel feloldom, majd a tűzről levéve elkeverem 3-4 evőkanál krémmel.
Ezt a többi krémhez öntöm, alaposan összekeverem, majd a tortaformában lévő kekszes alapra töltöm. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, ezalatt megszilárdul.
Tálalás előtt egy késsel elválasztom és leszedem róla a tortakarimát, a tortát tálra csúsztatom, majd eperrel díszítem.






4 megjegyzés:

  1. Csak ismételni tudom magam: Csodaszép! Olyan szépek a képeid mindig! Egyszerű és nagyszerű!

    VálaszTörlés
  2. Kriszti, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik ez a recept! Mekkora formában készíted?

    VálaszTörlés
  4. Eszter 26 cm átmérőjűben, be is írom mindjárt a recepthez.

    VálaszTörlés