Májusban van a gyerekeink születésnapja, jönnek a torták. A fiam az állandóságot képviseli, ő már 5. éve ugyanazt kéri, baracktorta Giotto golyóval.
A nagylány most a mandulás csokoládétortát kérte, csak három lappal, és a tetején rengeteg színes csokoládédrazséval.
A krémje más, mint az eredeti receptnél, mert most a fagyasztóban lévő fehérjékből készült a lap, így nem volt kéznél tojássárgája.
A torta lapjai az eredeti adagból készültek, csak három lapot sütöttem belőle, nem négyet.
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg liszt
- 5 dl tej
- 20 dkg puha vaj
- 8-10 evőkanál porcukor
- 4-5 evőkanál kakaópor
- kb. 30 dkg nutella
A puha vajat a porcukorral és a kakaóporral habosra keverem, hozzáadom a főzött krémet is. Ezzel töltöm be a lapokat úgy, hogy most a torta oldala szabadon marad. Egy éjszakát hűtőben pihent, majd tálalás előtt került a tetejére a színes drazsé.
Nyami-nyami :) vittem!!!
VálaszTörlésCsibe, remélem ízleni fog, nagyon tömény, nagyon csokis, de jóóóó!
VálaszTörlés