Oldalak

2012. május 14., hétfő

Mandulás csokoládétorta új változatban




Májusban van a gyerekeink születésnapja, jönnek a torták. A fiam az állandóságot képviseli, ő már 5. éve ugyanazt kéri, baracktorta Giotto golyóval.
A nagylány most a mandulás csokoládétortát kérte, csak három lappal, és a tetején rengeteg színes csokoládédrazséval.
A krémje más, mint az eredeti receptnél, mert most a fagyasztóban lévő fehérjékből készült a lap, így nem volt kéznél tojássárgája.
A torta lapjai az eredeti adagból készültek, csak három lapot sütöttem belőle, nem négyet.

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg puha vaj
  • 8-10 evőkanál porcukor
  • 4-5 evőkanál kakaópor
  • kb. 30 dkg nutella
A lisztet kis lábasban elvegyítem a tejjel és kevergetve sűrűre főzöm. A tűzről levéve hozzákeverem a nutellát is, majd hűlni hagyom.
A puha vajat a porcukorral és a kakaóporral habosra keverem, hozzáadom a főzött krémet is. Ezzel töltöm be a lapokat úgy, hogy most a torta oldala szabadon marad. Egy éjszakát hűtőben pihent, majd tálalás előtt került a tetejére a színes drazsé.

2 megjegyzés: