Finom ropogós kiflik, akár meg is tölthetjük valamivel, de így simán is remek péksütemény.
A recept az áprilisi Kifőztük magazinban jelent meg, az újság régebbi számai, és a tegnap megjelent júniusi is ingyenesen letölthető az oldalról!
Hozzávalók 12 db-hoz
- 50 dkg finomliszt
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 3,5 dl tej (fele lehet víz)
- 1,5 dl olaj
- 2,5 dkg friss élesztő
a tetejére:
- nagy szemű só, magok,
Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk, ellapogatjuk, és nagyjából 60 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
12 körcikkre vágjuk, ezeket kívülről befelé haladva feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
40-45 perc kelesztés után vízzel alaposan megspricceljük, tetszés szerinti magokkal, sóval megszórjuk, és a 200 fokra melegített gőzös sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp: a gőzös sütőhöz tegyünk egy kisebb fém edényben forró vizet a sütő aljába.
Tipp: a gőzös sütőhöz tegyünk egy kisebb fém edényben forró vizet a sütő aljába.
10 megjegyzés:
Micsoda szépségesek!!
"Érzem" a kiflik illatát!Szabad kérdezni, miféle sablonnal sikerült ilyen egyformára, gyönyörűségesre formázni a kifliket? pusz E.
Tényleg csodaszépek, egyformák:)
És egyszerű a receptje is, viszem is:)
Csodálatos sokaság! Nagyon guszta ez a kosár kifli!
Hú de szépek ezek a kiflik és én mennyire szeretem őket! Már nagyon régen készítettem, de ez a csodafotó meghozta hozzá a kedvem, de rendesen :)
Anazar, köszönöm!
Erika, köszi, sablon a Mohakéz:))
Kati , köszönöm, jó sütést, remélem ízleni is fog!
Kriszti, nagyon köszönöm!
Édeskonyha, köszönöm, akkor nosza, sütésre föl:)
Megsütöttem, jó volt! Köszönöm a receptet :-)
Zsuzsa, nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett!
Milyen liszt jó hozzá?
Sima finomlisztből szoktam készíteni. Bele is írom, így egyértelmű lesz.
Megjegyzés küldése