Sokszor készül nálunk, remek iskolai tízóraira, vagy családi összejövetelekre. A recept a júniusi Kifőztükben is megjelent.
Hozzávalók
a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
a töltelékhez:
- 40-50 dkg mini virsli vagy debreceni
a tetejére:
- 1 tojás
A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán nagyjából egy centi vékonyra nyújtjuk és a kis virsliknek megfelelő méretű négyzeteket vágunk belőle. Minden virslit begöngyölünk egy-egy tésztába, éles késsel két helyen bevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 15-20 percig pihentetjük.
Ezalatt a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, aljába kis fémedényben vizet teszünk. A bucik tetejét lekenjük felvert tojással, majd 15-20 perc alatt megsütjük őket.
Tálalásnál jár mellé mustár és ketchup.