Sokszor készül nálunk, remek iskolai tízóraira, vagy családi összejövetelekre. A recept a júniusi Kifőztükben is megjelent.
Hozzávalók
a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
a töltelékhez:
- 40-50 dkg mini virsli vagy debreceni
a tetejére:
- 1 tojás
A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán nagyjából egy centi vékonyra nyújtjuk és a kis virsliknek megfelelő méretű négyzeteket vágunk belőle. Minden virslit begöngyölünk egy-egy tésztába, éles késsel két helyen bevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 15-20 percig pihentetjük.
Ezalatt a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, aljába kis fémedényben vizet teszünk. A bucik tetejét lekenjük felvert tojással, majd 15-20 perc alatt megsütjük őket.
Tálalásnál jár mellé mustár és ketchup.
Nagyon jól néznek ki! Baráti összejövetelekre csodás lehet egy tál ilyen guszta kifli.
VálaszTörlésNagyon guszták! Egy pohár habzó sörrel jöhetne 1-2 darab! :o)
VálaszTörlésJujj, nagyon kis guszták! :)
VálaszTörlésÉn eddig csak leveles tésztába csomagoltam virsliket, ideje lenne ezt a változatot is kipróbálni. :)
Ilyesmit már én is csináltam,nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésÉdeskonyha, köszi, igen ez mindig siker a családi-baráti alkalmakon is!
VálaszTörlésKriszti, küldöm:)
Szemi az is jó, de ezt is próbáld ki!
Liza, köszönöm!
Kedves Moha!
VálaszTörlésKörülbelül hány darab buci lesz belőle?
Köszönöm
Kedves Szilvia pontosan nem tudom megmondani, ez függ a virslik méretétől. Amit itt a fotón látsz az kb. a fele lehetett az egész adagnak.
VálaszTörlésHa nagy virslit vágsz fel több darabra, akkor egészen pici bucikat készíthetsz, viszonylag sokat.