Oldalak

2012. július 4., szerda

Aszalt paradicsomos csiga




Finom "nyárízű" sós csiga. Tésztája azonos a virslis buciéval., a töltelék és az elkészítés változik egy kicsit.


a töltelékhez:
  • 1 kisebb üveg olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • snidling, bazsalikom, vagy rozmaring aprítva

Az aszalt paradicsomot az olajtól lecsöpögtetve aprítógépbe tesszük, kevés sóval, borssal és a fokhagymával együtt. A paradicsom olajából annyit adunk hozzá, amennyivel kenhetővé tudjuk pépesíteni. Megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezhetjük.
A megkelt tésztát kétfelé vesszük, egyenként 15 x 60 cm-es téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a paradicsomkrémmel, megszórjuk a választott fűszerrel és feltekerjük.
Éles késsel csigákat vágunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük. 15 percig pihentetjük, ezalatt a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, aljába kis fémedényben vizet teszünk.
10-12 perc alatt megsütjük a csigákat. 

3 megjegyzés:

  1. Guszták nagyon! Finom nyárias, olasz tengerpartot idéző íze lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Na a maradék aszalt paradicsomomból én is ilyet készitek. Nagyon guszták.

    VálaszTörlés
  3. Édeskonyha, köszönöm, ahogy mondod, olasz ízű valóban:))

    Kati remélem jól sikerült és ízlett neked is!

    VálaszTörlés