2012. július 25., szerda

Gyümölcsös pite ribizlivel



Most éppen ribizlivel készült, de bármilyen más, akár fagyasztott gyümölcs is mehet bele. Kellemesen savanykás a tölteléke, langyosan vagy hidegen is nagyon finom.

Hozzávalók 30 cm átmérőjű formához


a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 zacskó sütőpor
  • 7-8 evőkanál hideg víz
a töltelékhez:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 45 dkg tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 30 dkg ribizli tisztítva ( lehet több is, nekem most ennyi volt itthon)
A liszthez keverjük a porcukrot, a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a vizet is, és néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát úgy, hogy pereme is legyen körben.
A villanysütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre.
A tojásokat kézi habverővel simára keverjük a cukorral és a liszttel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is. A masszát a tésztára töltjük, megszórjuk a ribizlivel és 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

Tipp:  más gyümölccsel is finom, akár vegyesen is használhatunk hozzá többfélét. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt fagyott állapotban szórjuk bele.

5 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép:)

M@rti írta...

Nagyon guszta! És biztosan nagyon finom is lehet ebben a melegben! :-)

Moha írta...

Kati, nagyon köszönöm!

M@rti, köszi, finom bizony, most szilvával készült a napokban, az is jó volt!

marisz57 írta...

Látom, a ribizli neked is a kedvenc gyümölcseid egyike! Tetszik a piterecept, meg a róla készült fotó is.

Moha írta...

Marisz igen, bár én minden gyümölcsöt szeretek. Próbáld ki a receptet, nagyon finom, épp most sütöttem meggyel. (ebbe bármilyen fagyasztott gyümölcs is jó, finom lesz azzal is)

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...