Most éppen ribizlivel készült, de bármilyen más, akár fagyasztott gyümölcs is mehet bele. Kellemesen savanykás a tölteléke, langyosan vagy hidegen is nagyon finom.
Hozzávalók 30 cm átmérőjű formához
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1 zacskó sütőpor
- 7-8 evőkanál hideg víz
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 45 dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 30 dkg ribizli tisztítva ( lehet több is, nekem most ennyi volt itthon)
A villanysütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre.
A tojásokat kézi habverővel simára keverjük a cukorral és a liszttel, majd a tejföllel és az ízesítőkkel is. A masszát a tésztára töltjük, megszórjuk a ribizlivel és 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Tipp: más gyümölccsel is finom, akár vegyesen is használhatunk hozzá többfélét. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt fagyott állapotban szórjuk bele.
5 megjegyzés:
Nagyon szép:)
Nagyon guszta! És biztosan nagyon finom is lehet ebben a melegben! :-)
Kati, nagyon köszönöm!
M@rti, köszi, finom bizony, most szilvával készült a napokban, az is jó volt!
Látom, a ribizli neked is a kedvenc gyümölcseid egyike! Tetszik a piterecept, meg a róla készült fotó is.
Marisz igen, bár én minden gyümölcsöt szeretek. Próbáld ki a receptet, nagyon finom, épp most sütöttem meggyel. (ebbe bármilyen fagyasztott gyümölcs is jó, finom lesz azzal is)
Megjegyzés küldése