Újra iskola, jönnek a bento dobozos ötletek is. Itt most a zöldségek mellé a blogon már szereplő, szelídebb Waldorf saláta került, kicsit kevesebb öntettel.
Receptjét azért ide is beírom:
Hozzávalók
a salátához:
- 5 dkg dióbél
- 1 nagy fürt szőlő
- 1 csomag zellerszár
- 60-70 dkg savanykásabb alma
- 1 citrom leve
- 1 nagy doboz joghurt (450-500 g)
- 1 evőkanál méz
- 3 kávéskanál mustár
- 2 citrom
- só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld / zellerzöld
Az almát megmosom, a magházát kivágom és nagylyukú reszelőn lereszelem. A zellerszárak végét levágom és mosás után ezeket is lereszelem, vagy vékonyan felszeletelem. Tálba teszem őket, meglocsolom a citrom levével, és összekeverem. Hozzáadom a félbevágott szőlőszemeket és a diót is.
Az öntethez kézi habverővel összedolgozom a joghurtot, a mézet, a mustárt, a citromok reszelt héját és a felaprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom.
Elkeverem a zelleres almával, és lefedve legalább egy órára hűtőbe teszem.
2 megjegyzés:
Színes, egészséges, gusztusos!
Kriszti köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése