Amikor megérkezett Dolce Vitától a vérnarancs, ez is készült belőle. Nagyon finom lett, és miután a narancs mézédes volt, jóval kevesebb cukorral készült az eredeti receptnél. Egyetlen fontos dolog van, hogy csak vegyszermentes gyümölcsből készítsük!
Hozzávalók 24 cm-es piteformához
- 30 dkg narancs héjastól
- 5 dkg cukor
- fél citrom leve
- 1,5-2 dl víz
- 2 nagy tojás
- 10 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- 6 dkg liszt ( lehet zabpehelyliszt, vagy teljes kiőrlésű)
- 1 teáskanál sütőpor
- 6 dkg vaj
Ezután a szeleteket elrendezzük a piteforma aljában ( zárt forma legyen, nem kapcsos!) és annyi szirupot töltünk rá, amennyi szűken ellepi őket.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, beletesszük a többi hozzávalót is. Simára keverjük a tésztát és a narancsokra öntjük, majd 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni a tálban, majd rászorítunk egy nagyobb tányért és gyors mozdulattal átfordítva kiborítjuk rá a tortát.
Tálalásnál kínálhatjuk tejszínhabbal, vaníliafagylalttal, de magában is finom.
3 megjegyzés:
Nagyon tetszik,olyan mutatós.
Nekem is nagyon tetszik, ma szerintem meg is csinálom! A szirupot mézzel is lehet cukor helyett?
Daniela nagyon köszönöm!
Timi nyugodtan használhatsz mézet, csak ne sokat, ha a narancs édes! Nem érdemes elnyomni az ízét.
Megjegyzés küldése