Ezt a receptet TücsökBogárnál találtam, 3 BIT szelet néven. Nagyon finom, jó vendégváró süti, és nincs vele sok munka.
Én nem cukrozott sűrített tejet használtam, helyette simán karamellt készítettem, ez lényegesen gyorsabban megvan. A tepsim méretéből adódóan nálam 40 dkg keksz kellett.
Hozzávalók
- 40 dkg vajaskeksz (nekem a Lidl-ből, ebben pont 60 db van, 20 darabból lesz egy réteg)
a karamellhez:
- 25 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 dkg liszt
- 4 dkg étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 20 dkg puha vaj
- 6 dl tejszín alaposan behűtve
- 2 csomag habfixáló
- 10 dkg étcsokoládé
A keksz egyharmadával kirakjuk egy méretben megfelelő tepsi alját. Karamellizáljuk a cukrot a vízzel, amikor szép borostyánszínű, levesszük a gázról és hozzáadjuk a tejszínt. Kis lángon kevergetve felolvasztjuk a karamellt, majd a vajat is hozzáadjuk. Hideg vízbe állítva időnként megkeverve langyosra, de még folyósra hűtjük, és az első kekszrétegre csorgatjuk. Erre újabb réteg kekszet teszünk, megkenjük a vaníliakrémmel, majd befedjük a megmaradt kekszekkel.
Habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, a sütemény tetejére kenjük, megszórjuk a lereszelt csokoládéval és legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A kekszek mentén kockára vágva tálaljuk.
14 megjegyzés:
De jo otlet. En is neztem mar ezt a sutit, de pont a cukrozott suritett tej tartott vissza :)
Hű! Sosem néztem át tüzetesen 3Bit recepteket, nem tudom, talán nem találtam hihetőnek, hogy jó lehet. De ez a fotó! Legyen bármi is a neve, ezt muszáj kipróbálnom!
Hogyan lehet ilyen tökéletesen szeletelni egy süteményt? Nagyon szépre sikerült! Mindig olvaslak, és nemrég gondolkodtam azon, hogy vajon sütöttél már csúnyácska bármit ?
Moha még soha nem csinált csúnyácska bármit!!! Istenien néz ki, biztos nagyon finom is!
Nekem is nagyon tetszik! Irtó guszta sütemény!
Gyönyörű!
Szia MOHAM!
Itt is lehet kapni mostmar a "sutistemplit"en igy neveztem el. Talan erdekel vagy otletadonak elkuldom neked. Nagyon szepek de egy jo kis arcedula lebeg rajtuk.
cakeshoppie.nl/kadoshoppie/index.php?option=com_k2&view=item&id=382:fi-moulds-baby-4&Itemid=161
http://www.partycupcakes.nl/creaties-springerle.html
Szia! ILDIKO
GasztroManó ezzel a módszerrel gyorsan megvan!
Dina, a név egyszerű, a süti nagyon finom, próbáld ki!
Salamka, köszönöm, itt a szeletelésben segítenek a kekszek, azok mentén sikerül. Azért én is szoktam csúnyácskát is sütni, de mindegy, ha az finom:)
Kolozsgabi, köszi, azért már csináltam, de ez tényleg szép és nagyon finom!
Rebarbara köszönöm szépen!
Kriszti köszönöm!
Szia Ildikóm, egy időben még izgatttak ezek a sütipecsétek, de most már nem őrülök meg tőlük:)
Kedves Moha:)
Mekkora az ideális tepsi hozzá??Illetve milyen magas lesz?:)
Délután leselkedek neki a hadműveletnek és nagyon kíváncsi vagyok!
Köszönöm!
Szia!
Kedves Névtelen! Nagyjából 5-6 cm magas lesz a süti. A tepsi méretével viszont nehezet kérdeztél, nem tudom megmondani, mert éppen most nincs itthon ez a fajta vajaskekszem, nem tudom megmérni.
A helyzet az, hogy nálam gombhoz a kabát alapon ment a dolog, tehát megvettem a kekszet, megszámoltam, hogy pont 60 db van benne, így kijött hogy 20 db lesz egy emelet.
Ezután előszedtem a nagyobb méretű tepsiket, és elkezdtem kipróbálgatni, hogy melyikbe fér el a legjobban egy rétegben a 20 keksz.
Ha esetleg van otthon állítható szögletes fém sütőkereted, az is tökéletes erre a célra, hiszen azt a lerakott kekszréteg méretéhez igazíthatod.
Ez egyébként is nagyon jó találmány, időnként szokott lenni akcióban az Aldiban, vagy Lidlben.
Köszönöm a gyors választ:) El is készült a süti. Pillanatok alatt fel is falták:))
Nem sikerült ilyen szépen szelnem, de az íze volt a lényeg:)
Köszönöm még egyszer.
Helga voltam a névtelen:) (múltkor lemaradt:) )
Kedves Helga nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett!
Kedves Moha!
Megcsináltam a sütit,nagyon finom,de a legalsó kekszréteg nekem nem akar megpuhulni.A kérdésem az lenne,hogy Neked az is ugyanúgy megpuhult,mint a többi?Timi.
Kedves Timi, igen, az is megpuhul, persze nem annyira, mint a krémmel közvetlenül érintkező.
Megjegyzés küldése