A gyerekeim áhítattal ejtik ki Piszke nevét, mióta ezt először készítettem. Több okból is kiváló recept, gyorsan elkészül, kiadós ebéd lesz belőle, nagyon sokféle verziója készülhet a család igényei és a kamra tartalma szerint.
Felvásároltam egy nagy csokor zsályát még nyáron a piacon, és direkt ehhez lefagyasztottam a leveleket. De készült már zöldhagymával, snidlinggel, kevés fokhagymával, és még számtalan ötlet van a fejemben.
Itt most egy öttagú családra átírt recept jön:
Hozzávalók
- 1 kg félkész gnocchi
- 45 dkg tejföl
- 2-3 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál olaj
- 1 kg csirkemell filé
- 10-12 levél zsálya
- só, bors
- reszelt sajt ízlés szerint
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. (ha sietünk, mehet légkeveréssel).
Az apró kockára vágott csirkemellet az olajban, egy nagyobb serpenyőben fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a gnocchit és a felaprított zsályalevelek nagy részét. Kevergetve pirítjuk még 2-3 percig, majd ráöntjük a tejfölt és a tejszínt, összeforraljuk vele és máris átöntjük egy nagyobb tepsibe. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és nagyjából 15-20 perc alatt megsütjük.
A maradék zsályalevéllel megszórva tálaljuk.
Tipp: ha újhagymával, snidlinggel készül, abból egy nagyobb csokorral tegyünk bele a tejföllel együtt, apróra vágva.
3 megjegyzés:
Húh, ez a recept hétvégén kipróbálandó lesz nálam is. Köszönöm!
Nem csak az édes sütésben vagy profi...Nagyon guszta!!!
Bodzazsuzsa remélem nektek is ízleni fog!
Kriszti köszönöm, azért a profitól messze vagyok.
Megjegyzés küldése