Ez a sütemény is a Kifőztük magazinban jelent meg, az újság születésnapi márciusi száma is letölthető a weboldalról!
Hozzávalók 38 x 25 cm-es tepsihez
a tésztához:
- 15 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 5 tojás
- 30 dkg darált mák
- 25 dkg liszt
- 1,5 zacskó sütőpor (kb. 18 g)
- 4,5 dl tej
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál vaníliakivonat
a meggyszószhoz:
- 1 kg meggy (fagyasztott)
- cukor ízlés szerint
- 3 evőkanál étkezési keményítő
Összevegyítjük a lisztet a mákkal és a sütőporral. Habosra keverjük a vajat a cukorral és az ízesítőkkel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel alaposan elkeverjük. A lisztet a tejjel felváltva a vajas masszához adjuk, jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, ezalatt elkészítjük a meggyszószt.
A kimagozott meggyet kevés cukorral együtt kis lángon átforrósítjuk. Az étkezési keményítőt simára keverjük 3 dl hideg vízzel, a meggyhez öntjük, és folyamatosan keverve besűrítjük vele. Ezután kihűtjük, majd a nagyobb kockára vágott mákos süteményre öntünk belőle tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése