2013. március 29., péntek

Répatorta naranccsal





Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
  • 1 bio narancs
  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg sötétbarna nádcukor
  • 3 tojás
  • 18 dkg őrölt mandula
  • 28 dkg reszelt sárgarépa
  • 28 dkg liszt 
  • 1/2 csomag sütőpor
a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 bio narancs reszelt héja és leve

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk.
A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépbe tesszük. Pépesre keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tojásokat, végül a mandulát és a sárgarépát is. 
A pépet tálba öntjük, fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A formába töltjük és nagyjából 50 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd tortatálra téve teljesen kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a narancslével és egy kevés narancshéjjal, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A torta tetejére halmozzuk, megszórjuk a félretett reszelt narancshéjjal. Tálalás előtt a tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

Tipp: ha gyerek nem eszik belőle, akkor a mascarponés krémbe keverhetünk narancslikőrt is. A tészta megsüthető muffinformában is, 24 db lesz belőle.

7 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ej, de gusztusos, kívánatos ez a répatorta!
És húsvét lévén időszerű is - nemcsak nyulaknak!
Békés szép húsvéti ünnepeket kívánok!

Moha írta...

Kedves Marisz, nagyon köszönöm, nektek is szép húsvéti ünnepet kívánok!

Blogkonyha írta...

Tényleg nagyon szemrevaló! Finom szaftosnak tűnik... Áldott Húsvétot!

Unknown írta...

Nagyon tetszik a kép, és a recept is jó. Gratulálok! :)

Moha írta...

Kriszti köszönöm szépen! Remélem nektek is jól telt az ünnep!

Vöröskaktusz, köszönöm szépen!

Névtelen írta...

Kedves Moha!
Megsütöttem ezt is, a szilvalekváros mézes süti után, és nagyon-nagyon finom lett!!! Várakozáson felüli! Mind a vendégeimnek, a (válogatós) férjemnek, a 1,5 éves kislányomnak is nagyon ízlett! Hálás köszönet a receptért! Biztosan rendszeres desszert lesz nálunk! Szép hetet, üdv, Bea!

Moha írta...

Kedves Bea! Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikered volt vele!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...