2013. május 13., hétfő

Kinder bueno torta


Hétvégén tartottuk a gyerekek születésnapját. Ez a torta a nagylánynak készült. Nagyon finom, de elég tömör lett, csak egy vékony szeletet lehet enni belőle.
Azt hiszem ki fogom kísérletezni egy picit könnyebb összetételben is. A család a kóstolás közben is adott pár jó ötletet, alakul a dolog.

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
a tésztához:

  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 40 dkg csokoládés mogyorókrém (Nutella)
a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 50 g étkezési keményítő
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg puha vaj
  • háztartási keksz
a tetejére:

  • kakaópor

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra alsó-felső sütésmódban, és sütőpapírt vágunk a tortaforma aljába.
A fehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadva a cukrot, végül beleöntjük az olajat. Kézi habverővel beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a morzsát is.  Beleöntjük a masszát a tortaformába, tetejét megszórjuk a dióval és 15-17 perc alatt megsütjük.
Tortatálra csúsztatjuk,  felmelegítjük egy kicsit a mogyorókrémet és megkenjük vele a tészta tetejét. A tésztaalapot 10-15 percre fagyasztóba tesszük, így könnyebb lesz majd rákenni a krémet.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliakivonattal, a tejjel és a tejszínnel. Kis lángon folytonos keveréssel besűrítjük. Elfelezzük, az egyik részhez adjuk az apróra tördelt csokoládét és a kakaóport, simára keverjük. Mindkét krémet kihűtjük.
Habosra keverjük a vajat, egyik felét a csokoládés krémhez keverjük, másik felét a sárga krémhez.
Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, elkenjük rajta a sárga krémet, kirakjuk tejbe mártott háztartási kekszekkel, majd rákenjük a csokoládés krémet is. Ennek tetejét elsimíthatjuk, vagy borzasra is igazíthatjuk.
Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

14 megjegyzés:

M@rti írta...

Épp ezt tervezzük megsütni mi is a lanyokkal. Köszi!

Moha írta...

Márti akkor épp kapóra jött:)))

marisz57 írta...

Egyszerű kinézete ellenére nagyon mutatós!

Moha írta...

Marisz köszönöm szépen!

Yoru Hikari írta...

Hú, biztosan nagyon finom! Megakarom enni, most azonnal! :) Melyik az a tortád, amelyik több réteg krémből áll, és az egyik ezekből mákos? (van még azt hiszem epres is, vagy málnás. Az biztos hogy egy másik rétege rózsaszín vagy lila.) Tűvé tettem a blogot, de egyszerűen nem találom. Lehet, hogy túl erősen kerestem... :)

Moha írta...

Lara ez az:http://www.mohakonyha.hu/2010/07/parfetorta.html

Ez egy parfétorta.

Yoru Hikari írta...

Nagyon köszönöm! :)

Moha írta...

Nagyon szívesen!

Unknown írta...

Szia! Nagyon jól néz ki ez a torta. Én is szeretném megcsinálni, csak nem vagyok benne biztos, hogy milyen tejszín kell bele! Habtejszín vagy főzőtejszín? Előre is köszönöm a segítségedet! :)

Moha írta...

Kedves Anita! Habtejszínt használok mindenhez, azzal készítsd! Remélem ízleni fog nektek is!

Unknown írta...

Köszönöm szépen! Hétvégén meg is csinálom! :)

Moha írta...

Nagyon szívesen, jó étvágyat hozzá!

Vali írta...

Köszi a receptet holnap elkészítem a nagyobbik unokámnak. A szedrest meg a kisebbiknek. Nagyon mutatós és finom lehet.

Moha írta...

Vali boldog szülinapot az unokáknak! Remélem ízleni fog a torta nekik, a szedres is nagyon finom, nem túl édes, és jól kiadja a gyümölcs ízét.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...