Ezzel az étellel leptem meg Páfrányt utólag, anyák napi ebédként. Hála érte Piszkének,, nagyon finom, készen vett tésztából villámgyorsan meg is sült, fél óra alatt ebéd lett belőle.
Kicsit módosult a recept az itthoni alapanyagok szerint, a dupla adag sajt nem rontott rajta.
Hozzávalók 2 főre főételként:
- 30 dkg leveles vajastészta (nálam a Lidl-ben kapható friss változat)
- 25 dkg zöld spárga
- 25 dkg camembert sajt
- 4 szelet füstölt szalonna vagy bacon
- só, bors
- 1 tojássárgája
A spárgákat megmossuk és leszárítjuk, levágjuk az alsó végeket.
A szalonnát apró kockára vágjuk, kis lángon kisütjük a zsírját.
A tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt tepsibe tesszük. (ha valaki nem előre kinyújtott tésztával dolgozik, akkor késfok vastagságúra kell nyújtani és sütőpapírral bélelt tepsibe tenni).
Körben a szélétől befelé egy centivel egy kés hegyével keretet húzunk, de nem vágjuk át a tésztát.
Kirakjuk a kereten belül a vékonyra szeletelt sajttal, erre jönnek a spárgák, végül megszórjuk a szalonnadarabkákkal, meglocsoljuk kevés kiolvadt zsírral. Megszórjuk sóval, tekerünk rá borsot, a tészta szélét megkenjük a tojássárgájával és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
Ez bizony isteni, azt hiszem 1-2 napon belül sorra is kerül. Már csak a leveles tészta hiányzik hozzá.
VálaszTörlésFantasztikusan néz ki. :)
VálaszTörlésViki remélem nálatok is sikere lesz!
VálaszTörlésPettyCicuk nagyon köszönöm!