Oldalak

2013. május 16., csütörtök

Spárgás pite



Ezzel az étellel leptem meg Páfrányt utólag, anyák napi ebédként. Hála érte Piszkének,, nagyon finom, készen vett tésztából villámgyorsan meg is sült, fél óra alatt ebéd lett belőle.
Kicsit módosult a recept az itthoni alapanyagok szerint, a dupla adag sajt nem rontott rajta.

Hozzávalók 2 főre főételként:

  • 30 dkg leveles vajastészta (nálam a Lidl-ben kapható friss változat)
  • 25 dkg zöld spárga
  • 25 dkg camembert sajt
  • 4 szelet füstölt szalonna  vagy bacon
  • só, bors
  • 1 tojássárgája
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, alsó-felső sütésmódban.
A spárgákat  megmossuk és leszárítjuk, levágjuk az alsó végeket.
A szalonnát apró kockára vágjuk, kis lángon kisütjük a zsírját.
A tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt tepsibe tesszük. (ha valaki nem előre kinyújtott tésztával dolgozik, akkor késfok vastagságúra kell nyújtani és sütőpapírral bélelt tepsibe tenni).
Körben a szélétől befelé egy centivel egy kés hegyével keretet húzunk, de nem vágjuk át a tésztát.
Kirakjuk a kereten belül a vékonyra szeletelt sajttal, erre jönnek a spárgák, végül megszórjuk a szalonnadarabkákkal, meglocsoljuk kevés kiolvadt zsírral. Megszórjuk sóval, tekerünk rá borsot, a tészta szélét megkenjük a tojássárgájával és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.



3 megjegyzés:

  1. Ez bizony isteni, azt hiszem 1-2 napon belül sorra is kerül. Már csak a leveles tészta hiányzik hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Viki remélem nálatok is sikere lesz!

    PettyCicuk nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés