Finom, könnyű édesség, gyorsan elkészíthető és a nyár folyamán bármilyen más gyümölccsel is érdemes kipróbálni.
A tálaláshoz az üvegpoharakat a SütniFőzni.hu konyhafelszerelési webáruház biztosította.
Hozzávalók 6-8 főre:
- 40 dkg natúr joghurt
- 30 dkg eper pürésítve
- 1/2 citrom leve
- 4 dl tejszín
- 3-4 evőkanál porcukor ( mennyisége függ a gyümölcs édességétől)
- 2 csomag Expressz Zselatin fix
- eper
- citromfűlevél
A joghurtot az eperpürével és a citromlével elkeverjük a robotgép habverőjével, majd folytonos keverés közben hozzáadjuk a 2 csomag zselatin fixet, ezzel további egy percig verjük még.
Ezután kézi habverővel beleforgatjuk a tejszínhabot is. Kóstoljuk meg, ha kell, még édesíthetjük.
A joghurthabot üvegpoharakba töltjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszítjük a tetejét friss gyümölccsel, citromfűlevéllel.
Gyerekkorom nagy kedvence... Hogy szerettem! Volt meggyes és citromos is. Nagyon guszta!
VálaszTörlésKriszti igazad van, tényleg! Nekem a citromos volt a kedvencem, de szerintem bármilyen gyümölccsel finom, nálunk készülni fog sorban a nyáron.
VálaszTörlés